icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak gratis kennisInloggen
Maak gratis kennisInloggen

VGZ geeft ziekenhuistarieven vrij

Nieuws | Zorgverzekeraar VGZ zal 8 november naar buiten komen met de gecontracteerde tarieven van ziekenhuisbehandelingen. VGZ is hiermee de tweede zorgverzekeraar die gehoor geeft aan de wensen van de Consumentenbond.
Fauve Panis

Expert Voeding & Gezondheid

Gepubliceerd op:  3 november 2016

nieuws-Stijging-aantal-klachten-zorgverzekeringen

Hoofdpunten uit dit artikel


Openbare tarieven

Al eerder kwam CZ naar buiten met de tarieven tot het maximale vrijwillig eigen risico van €885. Nu ook VGZ volgt (met eveneens de tarieven tot €885), zullen de prijzen van ziekenhuisbehandelingen bij 2 van de 4 grote zorgverzekeraars openbaar zijn. Naast de 2 zorgverzekeraars, hebben ook het Rode Kruis Ziekenhuis en de IJsselmeerziekenhuizen (MC Groep) openheid van behandeltarieven gegeven.

Ziekenhuiskosten delen

De Consumentenbond roept met de actie ‘Wat kost mijn zorg?’ op tot openbaarheid van ziekenhuistarieven. VGZ geeft met het vrijgeven van de tarieven gehoor aan deze oproep. Daarnaast heeft de Consumentenbond een pagina ontwikkeld waarop consumenten zelf de prijzen van hun ziekenhuisbehandelingen anoniem kunnen doorgeven. Al 1200 consumenten deelden via deze weg hun rekening met ons. Door je ziekenhuiskosten te delen help je ons mee in de strijd om ziekenhuistarieven openbaar te maken.Nieuw & interessant

 • menzis zorgverzekeringen
  Nieuws  |  17 nov.

  Ook Menzis geeft inzicht in tarieven

  Menzis geeft als derde grote zorgverzekeraar inzicht in de kosten van ziekenhuisbehandelingen. Ook voor Menzis-label Anderzorg zijn de tarieven vrijgegeven.

   4 reacties
 • rollator
  Nieuws  |  4 dec.

  Verbetering nodig bij uitgifte hulpmiddelen

  Gemeenten weten niet goed genoeg wat de kosten voor hulpmiddelen als een scootmobiel of traplift zijn en hoe die worden doorberekend aan gebruikers, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Dat terwijl de gemeenten sinds 2015 de wettelijke uitvoerders zijn.

   3 reacties
 • Nieuws  |  17 nov.

  Eerste zorgpremies 2016 bekend

  De zorgpremies voor 2016 lieten dit jaar vrij lang op zich wachten. Vandaag komen steeds meer verzekeraars ermee naar buiten. Zoals verwacht zijn de maandpremies voor volgend jaar hoger dan die voor 2015.

 • de beste behandling

  Boek: De beste behandeling

  Zelf meebeslissen als je ziek bent? Over bijvoorbeeld therapie en medicijnen? In het boek 'De beste behandeling' staat informatie over 41 chronische ziektes. Van migraine en dementie tot kanker en diabetes.