icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Zorgverzekeraar CZ: 15 ziekenhuizen kunnen dicht

Nieuws|Wanneer er 15 ziekenhuizen zouden sluiten, zal dat geen problemen opleveren, stelt bestuursvoorzitter Wim van der Meeren van zorgverzekeraar CZ. Hij deed deze uitspraak in het televisieprogramma 'Altijd wat' van de NCRV. Vooral in de grote steden ziet CZ een overschot aan ziekenhuizen.

Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:11 juli 2012


Zorgverzekeraars aan zet

Bestuursvoorzitter Marcel Levi van Academische Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam constateerde dat CZ het sluiten van ziekenhuizen kan bespoedigen door niet langer bij alle ziekenhuizen zorg in te kopen. Volgens hem zijn de zorgverzekeraars zelf aan zet. Zorgverzekeraars Achmea en VGZ zijn van mening dat er op termijn wel ziekenhuizen dicht kunnen, maar stellen tegelijk dat er andere zorgvoorzieningen voor terugkomen.

Te kort door de bocht

De Consumentenbond vindt het te kort door de bocht om te zeggen dat 15 ziekenhuizen kunnen sluiten. Laat eerst de ziekenhuiszorg zich concentreren en specialiseren. Dat is goed te realiseren, beter voor de kwaliteit van de gezondheidszorg en bespaart kosten. Daarna kan bekeken worden of het ook leidt tot directe sluiting van ziekenhuizen.

Bron: altijdwat.ncrv.nl