icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer nieuws

Kies de beste zorgverzekering

Huishoudens gemiddeld €2700 kwijt aan zorgverzekering

Nieuws|De zorgpremie die huishoudens in 2012 betaalden kostte gemiddeld €225 euro per maand. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bedrag is inclusief aanvullende verzekeringen en exclusief de inkomensafhankelijke bijdrage.

Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:31 juli 2013


Ouderen zijn duurder uit dan jongeren omdat ze vaker dan jongeren kiezen voor aanvullende verzekeringen. Paren met een 65-plusser als hoofdkostwinner betalen gemiddeld €275 per maand aan hun zorgverzekering. Jongeren paren betalen een premie die €20 euro lager ligt.

Geen aanvullende verzekering

Van de alleenstaanden onder de 65 jaar heeft 1 op de 5 helemaal geen aanvullende verzekering. Hierdoor betaalden zij maandelijks gemiddeld €15 minder dan oudere alleenstaanden. Eerder bleek al uit de Zorgthermometer 'Verzekerden in beweging 2013' van Vektis dat steeds minder mensen kiezen voor een aanvullende verzekering. 

Besparen

Consumenten kunnen ook besparen op de kosten voor de zorgverzekering door over te stappen van zorgverzekeraar. Met de overstapservice van de Consumentenbond kon gemiddeld €185 per jaar bespaard worden op de zorgpremie voor 2013.

Vanaf half november is het weer mogelijk om via de Consumentenbond zorgverzekeringen voor 2014 te vergelijken en een overstap te maken naar een andere verzekeraar.

Bron: CBS.

Kies de beste zorgverzekering