icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Mantelzorg in aanvullende verzekering

Nieuws|Aanvullende verzekeringen bieden niet altijd vergoeding voor vervangende mantelzorg. Dit terwijl professionele hulp niet altijd vanzelfsprekend is. Menzis biedt - net als vorig jaar - de meest diversiteit aan vergoeding voor mantelzorgers. CZ vergoedt niets.

Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:4 december 2014

Thuiszorg (handen)

Op verzoek van Mezzo - de vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligers - is uitgezocht wat er in de aanvullende verzekeringen aan vergoeding is opgenomen voor mantelzorgers. Mantelzorgers zorgen voor iemand uit de naaste omgeving die hulpbehoevend is. Als de mantelzorger ziek of op vakantie is, is er vervanging nodig.

Vervangende mantelzorg moet je meestal zelf betalen, maar je kunt er ook een aanvullende verzekering voor afsluiten. De vergoeding ervan zit vaak in de uitgebreidere pakketten en is niet onbeperkt, maar gemaximeerd tot bijvoorbeeld 15 of 21 dagen. Voor deze pakketten betaal je rond de €30 per maand.

Opvallend is dat alle verzekeraars die onder CZ vallen (CZ, CZdirect, Delta Lloyd en OHRA) geen enkele vergoeding bieden. Een enkele verzekeraar - waaronder Menzis - vergoedt naast vervangende mantelzorg ook een mantelzorgmakelaar of mantelzorgcursus. 

Lees ook: