icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Chronisch zieken houden belastingaftrek voor zorgkosten

Nieuws|De belastingaftrek voor specifieke zorgkosten blijft. Dit is een van de aanpassingen die voortvloeien uit het begrotingsakkoord.

Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:15 oktober 2013


De CG-raad, die de belangen behartigt van chronisch zieken en gehandicapten, vindt het verstandig dat de belastingaftrek voor zorgkosten niet geschrapt wordt. Eerder was in de Miljoenennota opgenomen dat deze aftrekpost afgeschaft zouden worden. Chronisch zieken zouden daardoor veel koopkracht moeten inleveren.

Veel andere financiële regelingen voor chronisch zieken worden wel aangepast. Zo vervalt de korting op de eigen bijdrage die patiënten betalen voor voorzieningen die door gemeenten aangeboden worden binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Vrees voor verschraling

Gemeenten krijgen steeds meer zorgtaken toegewezen. Maar het budget dat zij krijgen voor de uitvoering van zorgtaken voor chronisch zieken en gehandicapten is in het begrotingsakkoord verlaagd met €438 miljoen. De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) vreest hierdoor een verschraling van de zorg.  

Wil je op de hoogte blijven van alle veranderingen in de zorg en de tarieven van je zorgverzekering in 2014? Geef je dan op voor onze ZorgAlert.

Bron: