icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Oproep: heb jij weleens deelgenomen aan een landelijk bevolkingsonderzoek?

Nieuws|Heb jij wel eens deelgenomen aan een landelijk bevolkingsonderzoek, bijvoorbeeld naar borst- of baarmoederhalskanker? Of heb je ervaring met het preventieconsult van de huisarts? Wij zoeken mensen die hun ervaringen willen delen in een groepsbijeenkomst op 6 juni in Utrecht.

Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:1 mei 2013


Voor een samenwerkingsproject tussen de Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties (VSOP), patiëntenfederatie NPCF, de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV), Coeliakie Vereniging (NCV) en de Consumentenbond zijn we op zoek naar mensen die in het verleden wel eens deelgenomen hebben aan een bevolkingsonderzoek. Hierbij kun je denken aan het bevolkingsonderzoek naar borstkanker, baarmoederhalskanker, darmkanker en/of erfelijk cholesterol en het preventieconsult van de huisarts.

De Vrije Universiteit (VU) organiseert in opdracht van dit samenwerkingsproject een aantal groepsbijeenkomsten om de ervaringen van deelnemers aan bevolkingsonderzoeken te bespreken. De groepsbijeenkomst vindt plaats op donderdag 6 juni van 19.00 tot 21.00 uur in Utrecht.

Heb je weleens aan een landelijk bevolkingsonderzoek deelgenomen en wil je meewerken aan ons onderzoek? Meld je dan aan via w.m.den.oudendammer@vu.nl met als onderwerp 'bevolkingsonderzoek'. Als dank voor je deelname ontvang je een cadeaubon. Eventuele reiskosten worden uiteraard vergoed. Na aanmelding krijg je aanvullende informatie toegestuurd van de VU.

Met jouw deelname aan het onderzoek help je ons om medische (zelf)tests en onderzoeken te beoordelen op nut, noodzaak en kwaliteit.