icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Stap over en steun de Hersenstichting

Heb je uiterlijk 31 december je oude zorgverzekering opgezegd? Dan heb je nog t/m 31 januari de tijd om een nieuwe uit te kiezen. Met onze onafhankelijke Zorgvergelijker vergelijk je eenvoudig en stap je direct over. Daarmee steun je ook nog eens een goed doel.

Dit jaar steunen we de Hersenstichting. Bij elke overstap doneert de Consumentenbond €10.

Steun de Hersenstichting

Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening. Van dementie, Parkinson, beroerte, depressie en migraine tot hersenletsel na een ongeluk. Hersenaandoeningen zijn hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Op dit moment zorgen deze aandoeningen voor 27% van de totale zorgkosten. En als we niets doen, blijft dit percentage stijgen.

Stap nu over via onze Zorgvergelijker en steun daarmee de Hersenstichting. Met je overstap draag je bij aan gezonde hersenen voor iedereen.

Hersenstichting_RGB (002)

Veelgestelde vragen zorgvergelijker

 • Wat houdt de ‘overstap- en doneeractie’ met de Hersenstichting in?

  Stap je over naar een andere zorgverzekeraar, dan ontvangen wij een vergoeding. Gemiddeld is deze €40. Dit jaar doneren wij €10 hiervan aan de Hersenstichting. Blijf je bij dezelfde verzekeraar dan krijgen wij geen vergoeding. Wij doen dan geen donatie aan de Hersenstichting.

Nieuw & interessant

 • Zorgpremies onderzoek
  Nieuws

  Hogere zorgpremies en minder restitutiepolissen in 2024

  De zorgpremies voor de verzekeringen van 2024 zijn bekend. Elke verzekeraar verhoogt zijn premies voor de basisverzekering. Verder valt op dat er minder restitutiepolissen zijn.
 • prinsjesdag glazen koets
  Nieuws

  Prinsjesdag: de zorgverzekering in 2024

  De zorgpremie voor 2024 stijgt naar verwachting weer en het eigen risico blijft €385. De maximale zorgtoeslag wordt minder. Dit blijkt uit de Prinsjesdagstukken.
 • Koffer prinsjesdag 1200x800
  Nieuws

  Prinsjesdag: de zorgverzekering in 2023

  We gaan volgend jaar meer betalen voor onze zorgverzekering. De verwachting van het kabinet is dat de gemiddelde jaarpremie met €135 stijgt. Het verplichte eigen risico blijft €385 en de zorgtoeslag stijgt fors. Dit blijkt uit de Prinsjesdagstukken van vandaag.