! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Stap over en steun de Hersenstichting

Het einde van het jaar nadert. Je kunt weer overstappen van zorgverzekeraar. Met onze onafhankelijke Zorgvergelijker vergelijk je eenvoudig en stap je direct over. Daarmee steun je ook nog eens een goed doel.

Dit jaar steunen we de Hersenstichting. Bij elke overstap doneert de Consumentenbond €10.

Steun de Hersenstichting

Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening. Van dementie, Parkinson, beroerte, depressie en migraine tot hersenletsel na een ongeluk. Hersenaandoeningen zijn hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Op dit moment zorgen deze aandoeningen voor 27% van de totale zorgkosten. En als we niets doen, blijft dit percentage stijgen.

Stap nu over via onze Zorgvergelijker en steun daarmee de Hersenstichting. Met je overstap draag je bij aan gezonde hersenen voor iedereen.

Hersenstichting_RGB (002)

Veelgestelde vragen Zorgvergelijker

 • Wat houdt de ‘overstap- en doneeractie’ met de Hersenstichting in?

  Stap je over naar een andere zorgverzekeraar, dan ontvangen wij een vergoeding. Gemiddeld is deze €40. Dit jaar doneren wij €10 hiervan aan de Hersenstichting. Blijf je bij dezelfde verzekeraar dan krijgen wij geen vergoeding. Wij doen dan geen donatie aan de Hersenstichting.

Nieuw & interessant

 • Zorgpremies onderzoek
  Nieuws

  Zorgpremies 2022: verschil premie neemt toe

  De zorgpremies van 2022 zijn bekend. Het verschil in premie tussen de goedkoopste en duurste verzekering neemt toe.
 • zorgpremie-DSW
  Nieuws

  DSW-premie stijgt met €3,25

  Zoals gewoonlijk is DSW de eerste zorgverzekeraar die zijn zorgpremie voor het komende jaar bekendmaakt. Voor de combinatiepolis van de Schiedamse verzekeraar betaal je in 2022 €127,75 per maand. Dat komt neer op een stijging van €3,25 per maand (€39 op jaarbasis) ten opzichte van 2021.
 • Koffer prinsjesdag 1200x800
  Nieuws

  Prinsjesdag: de zorgverzekering voor 2022

  Net als voorgaande jaren blijft het verplichte eigen risico voor de zorgverzekering komend jaar €385. De gemiddelde jaarpremie stijgt naar verwachting met €31. Ook de zorgtoeslag neemt toe. Dit blijkt uit de Prinsjesdagstukken van vandaag.

Zorgverzekering 2022

De beste zorgverzekering en niet teveel betalen. Dat wil jij toch ook? Wij houden je graag op de hoogte en geven je advies.