icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Bijdrage zorgverzekeraars bij de preventie van hersenaandoeningen

Zorgverzekeraars zijn een belangrijke partij bij de preventie van hersenaandoeningen. Wij vroegen hen wat ze doen om mensen te helpen om beter te slapen, meer te bewegen en zich mentaal goed te voelen.
Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 9 december 2021

Onderzoek welzijn hersenen

Drie pijlers voor gezonde hersenen

De Hersenstichting zet zich in voor gezonde hersenen voor iedereen. Daarvoor zijn 3 pijlers erg belangrijk:

Slapen

Een goede nachtrust is heel belangrijk voor gezonde hersenen. Dit betekent lang genoeg slapen, maar ook effectief slapen. Goede slaap betekent dat je hersenen de tijd krijgen om zich te reinigen. Je verwerkt de emoties van de dag en onthoudt wat je overdag hebt geleerd.

Bewegen

Bewegen is goed voor je hersenen. Het verbetert je geheugen, zorgt ervoor dat je beter slaapt en vermindert stress. Daarnaast verkleint bewegen het risico op hersenaandoeningen zoals dementie, depressie en Parkinson.

Mentaal welzijn

Onze omgeving heeft grote invloed op hoe we ons mentaal ontwikkelen. De mate waarin iemand van zijn stuk wordt gebracht door gebeurtenissen in het leven, verschilt. Door goed voor je lichaam en geest te zorgen, kun je weerbaarder worden voor ingrijpende gebeurtenissen.

Onderzoek zorgverzekeraars en preventie hersenaandoeningen

Zorgverzekeraars zijn een belangrijke partij bij de preventie van hersenaandoeningen. Wij vroegen hen wat ze doen om mensen te helpen om beter te slapen, meer te bewegen en zich mentaal goed te voelen. Hierbij gaat het niet om de pakketten die ze aanbieden. Maar om de extra’s die ze doen voor iedereen en specifiek voor hun verzekerden.

Bekijk welke extra’s en initiatieven de verzekeraars aanbieden. Als het alleen voor hun eigen verzekerden is staat dat erbij. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft aangegeven niet mee te willen doen en ontbreekt daarom in het overzicht.

Kies de beste zorgverzekering