icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Klanten Achmea kunnen alsnog naar Slotervaartziekenhuis

Nieuws|Lange tijd zag het ernaar uit dat verzekerden van Achmea vanaf 1 april 2013 niet zomaar meer naar het Slotervaartziekenhuis konden. Reden: de inmiddels geschorste bestuursvoorzitter, A. Erburak, van het ziekenhuis vond dat Achmea te weinig geld bood, terwijl Achmea vond dat het ziekenhuis teveel geld vroeg. Nu ligt er alsnog een overeenkomst waardoor Achmeaverzekerden alsnog naar het Slotervaart kunnen als dat nodig is.

Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:27 maart 2013


De onenigheid tussen het Slotervaartziekenhuis en verzeraar Achmea beide partijen liep begin dit jaar zo hoog op dat het Slotervaartziekenhuis zich terugtrok uit de onderhandelingen. Voor patiënten van het Slotervaartziekenhuis die verzekerd waren bij één van de zorgverzekeraars van Achmea, betekende dit dat een behandeling niet of slechts gedeeltelijk vergoed zou worden.

Contract

Enkele dagen na de schorsing van bestuursvoorzitter Erburak gingen Achmea en het ziekenhuis weer in overleg met als uitkomst een contract tussen beide partijen. Hierdoor kunnen verzekerden van Achmea weer zonder problemen een behandeling ondergaan in het Slotervaartziekenhuis.

Duidelijkheid

Deze situatie laat zien hoe belangrijk het is dat zorgverzekeraars eerder duidelijkheid geven welke zorgaanbieders wel en niet gecontracteerd zijn. Mensen kunnen daar rekening mee houden als ze aan het einde van het jaar een keuze maken voor een nieuwe zorgverzekeraar. De Consumentenbond dringt er dan ook bij de overheid op aan om wettelijk vast te leggen dat verzekeraars voor half november duidelijk moeten maken met welke zorgaanbieders contracten zijn afgesloten.