icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Meer overstappers zorgverzekering

Nieuws|Ook dit jaar hebben er weer meer mensen een nieuwe zorgverzekeraar dan in voorgaande jaren. Eind 2012 wisselden ruim 1,2 miljoen mensen van verzekeraar. Dit is een stijging van 6,0% in 2012 naar 7,2% in 2013.

Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:18 april 2013


Deze cijfers blijken uit de Zorgthermometer 'Verzekerden in beweging 2013' van Vektis. Sinds de invoering van het huidige zorgverzekeringenstelsel zijn in totaal 3,3 miljoen mensen minimaal één keer van verzekeraar gewisseld.

Zorgkosten

Uit het rapport blijkt daarnaast dat mensen die wisselen van zorgverzekeraar 31% minder zorgkosten maken dan mensen die hun zorgverzekeraar trouw blijven. Ook kiezen steeds meer mensen voor een vrijwillig eigen risico bovenop het verplichte eigen risico van €350. Terwijl het aantal mensen met een aanvullende verzekering is gedaald van 88% naar 85%.

Zorgvergelijker

Ook via de Zorgvergelijker zijn er dit jaar meer mensen overgestapt. In vergelijking met vorig jaar een stijging van 44% . Vanaf half november 2013 is het weer mogelijk om via de Consumentenbond een overstap naar een andere verzekeraar te maken.