icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Minder korting bij verhogen eigen risico zorgverzekering

Nieuws|Kiezen voor een vrijwillige verhoging van het eigen risico levert bij een derde van de zorgverzekeraars minder premiekorting op dan in 2015. Daarnaast is het bij een kwart van de verzekeraars niet (altijd) mogelijk om het eigen risico in stapjes van €100 te verhogen.

Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:3 december 2015


Bij de verzekeraars CZdirect, Hema, Kiemer en Ohra kun je alleen kiezen voor het verplichte eigen risico van €385 of voor het maximale eigen risico van €885. Bij de zorgpakketten CZ Zorgbewust, Menzis Basis Voordelig en Zekur Gewoon geldt hetzelfde.

Korting

Voor 2015 bood Anderzorg nog de hoogste korting als je koos voor een maximale verhoging van het eigen risico: de korting bedroeg €324. Voor 2016 is die korting gedaald naar €288. De hoogste korting die verzekeraars voor een maximale verhoging van het eigen risico bieden is nu €300 (bij De Amersfoortse, ONVZ, PNOzorg en Zorg & Zekerheid). 

De laagste vergoeding voor een vrijwillig eigen risico van €500 krijg je in 2016 bij Azivo, Bewuzt, Univé, Zekur (Gewoon) en VGZ. Tegenover het extra risico van €500 staat een premiekorting van slechts €180.

Grote verschillen

Ook de verschillen in korting bij lagere vrijwillige verhogingen van het risico lopen sterk uiteen. Zo krijg je bij een aantal zorgverzekeraars slecht €36 korting bij een extra eigen risico van €100 terwijl je daarvoor bij Zorg & Zekerheid €72 korting krijgt.

Wie weinig zorgkosten verwacht en een financiële buffer heeft om tegenvallers op te vangen, kan besparen op de zorgpremie door het . De korting loopt uiteen van €3 tot €5 per maand voor iedere €100 extra eigen risico.

Zorgverzekering 2016 kiezen

Naast de korting die je kunt krijgen voor een hoger eigen risico spelen natuurlijk ook de premie, voorwaarden en dekkingen van de (aanvullende) zorgpakketten een belangrijke rol. Je kunt nu je zorgverzekering vergelijken bij de Consumentenbond. Hiermee helpen we je graag bij het maken van je keuze voor de zorgverzekering die het beste bij je past.