icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Nieuwe tandartsverzekering gelanceerd

Nieuws|Er is een nieuwe tandzorgverzekering geïntroduceerd. Het gaat om een aanvullende verzekering en een apart af te sluiten tand-ongevallenverzekering. Opvallend is dat deze nieuwe verzekering geen basisverzekering aanbiedt.

Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:10 december 2012


De nieuwe aanvullende verzekering - JOOiN - is ontwikkeld in samenwerking met tandartsen in Nederland. Een belangrijke basis van de verzekering is de controle van het gebit. Alleen als je jaarlijks minimaal 1 keer naar de tandarts gaat, kom je in aanmerking voor vergoeding.

De kosten voor consult, diagnose en preventie worden vergoed tot een bedrag van €100. Voor overige behandelingen geldt een eigen risico van €500. Daarna worden de kosten vergoed tot €2250 per jaar. De premie is afhankelijk van de leeftijd en loopt uiteen van €17,45 tot €21,95.

Gezond gebit

De tandartsverzekering is niet geschikt voor mensen met een gezond gebit. Voor die groep heeft JOOiN een tand-ongevallenverzekering in het leven geroepen. Deze is ook los af te sluiten. Voor €1 per maand, krijgt de verzekerde een dekking van €1000, voor €2 per maand een dekking van €2000, enzovoorts.

De verzekeringen zijn alleen af te sluiten via de website van JOOiN. Andere basis- en aanvullende (tandarts)verzekeringen vergelijken kan in de Zorgvergelijker.

Bron: JOOiN.