icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Nieuwe tarieven tandarts bekend

Nieuws|De prijzen voor tandartsen, orthodontisten, mondhygiënisten en tandprothetici voor 2013 zijn bekend. De tarieven en prestaties zijn opgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), een overheidsinstantie.

Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:22 november 2012


De prestatielijst is grotendeels gebaseerd op de prestaties uit 2011, waardoor prestaties als een verdoving ook weer te vinden zijn op de lijst. Uitzonderingen zijn de prestatiecodes preventie en orthodontie. Deze zijn overgenomen uit de lijst 2012. Ook zijn de heldere beschrijvingen van 2012 terug te vinden in de nieuwe prestatielijst.

De tarieven in 2013 zijn max-max tarieven. Dat wil zeggen dat een hulpverlener voor een bepaalde prestatie een maximum prijs mag rekenen. Minder mag altijd, maar zal in de praktijk weinig te zien zijn. 

Als een hulpverlener afspraken met een zorgvergelijker heeft gemaakt over bijvoorbeeld kwaliteit mag de tandarts een extra 10% vergoeding vragen bovenop het maximumtarief. Deze extra vergoeding betaalt de zorgverzekeraar, mensen zonder een tandartsverzekering hoeven deze vergoeding niet te betalen.

De prestatielijst van 2013 is te vinden op de website van de NZa.

Bron: NZa.