icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Consumentenbond.nl
Welk type consument ben jij? Doe mee.|

Iedereen heeft verschillende wensen en behoeften. Daar weten wij graag meer over.

Sitewide Promo cartquiz

Nieuwe zorgverzekering BeterDichtbij gaat door

Nieuws | De Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) komen met de BeterDichtbij zorgverzekering. De basispremie bedraagt €93,50 per maand bij een eigen risico van €360.
Sandra Mul

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  11 november 2013

Hoofdpunten uit dit artikel


Al eerder is bekend gemaakt dat de SAZ de verzekering heeft ondergebracht bij verzekeraars ASR en DSW. In de SAZ zijn 42 samenwerkende ziekenhuizen verenigd.

Keuzevrijheid

De polisvoorwaarden zijn nog niet bekend, maar zo'n 85% van de ziekenhuiszorg kan worden aangeboden in de SAZ-ziekenhuizen. Voor gespecialiseerde zorg kunnen verzekerden altijd terecht bij topklinische en academische ziekenhuizen. De verzekerde heeft hierin keuzevrijheid.

Met de BeterDichtbij polis gaan een aantal ziekenhuisbehandelingen niet ten koste van je eigen risico. Het gaat om deze 5 veel voorkomende behandelingen: liesbreuk, galblaas verwijderen, kijkoperatie knie, heupprothese, staaroperatie. Voorwaarde is wel dat je de behandeling laat uitvoeren in één de SAZ-ziekenhuizen.

Dit kan aantrekkelijk zijn als je één van deze ingrepen moet ondergaan, maar wacht eerst op de definitieve polisvoorwaarden. Per jaar vinden er in Nederland ongeveer 30.000 liesbreukoperaties, 15.000 galblaasoperaties, 24.000 heupprotheses en 150.000 staaroperaties plaats.

Eerst vergelijken

De polisvoorwaarden van BeterDichtbij worden pas 22 november bekend. Geïnteresseerden in deze verzekering raden we aan niet meteen een zorgverzekering af te sluiten zonder deze eerst te vergelijken met andere zorgverzekeringen. Je kunt BeterDichtbij ook terugvinden in onze Zorgvergelijker.  Nu een zorgverzekering nodig? Kies hier je verzekering.

Wie wil je verzekeren?