icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer nieuws

Kies de beste zorgverzekering

Twee zorgverzekeraars vergoeden te weinig

Nieuws|De vergoeding van een behandeling bij een niet-gecontracteerde fysiotherapeut is soms te laag. Dat meldde de NZa vorige week. 

Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:21 augustus 2018

zorg-rapport

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) deed onderzoek naar de vergoedingen van niet-gecontracteerde zorg voor fysiotherapie en geestelijke gezondheidszorg (ggz). De NZa onderzocht 6 zorgverzekeraars en bekeek de vergoedingen voor fysiotherapie en ggz in 2017. De NZa controleerde of deze waren uitgekeerd volgens polisvoorwaarden.

Twee zorgverzekeraars in de fout

Twee zorgverzekeraars berekenden de vergoedingen voor niet-gecontracteerde fysiotherapie niet volgens de polisvoorwaarden. Hierdoor betaalden tientallen klanten te veel voor de zorg. Bij de andere 4 waren de vergoedingen voor fysiotherapie wel juist berekend.

De 2 zorgverzekeraars hebben hun beleid aangepast. Bij de vergoedingen voor de ggz-zorg vond de NZa geen verschillen. 

Betere informatie over bijbetalingen

De NZa constateert dat je als consument niet altijd kunt achterhalen wat je moet bijbetalen voor zorg door een niet-gecontracteerde aanbieder. De NZa gaat samen met Zorgverzekeraars Nederland bekijken hoe ze de informatie over eigen bijbetalingen kunnen verbeteren.

Standpunt Consumentenbond 

Wij vinden het belangrijk dat je vooraf weet wat je moet bijbetalen. Zowel zorgverzekeraars als zorgaanbieders mogen hier betere informatie over verstrekken. Goede informatie over de tarieven en vergoedingen voorkomt dat je achteraf voor verrassingen komt te staan. 

Lees meer:

Kies de beste zorgverzekering