icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Premie Zorgverzekering in 2014 inkomensafhankelijk

Nieuws|Als het aan de plannen van het nieuwe kabinet ligt, wordt vanaf 2014 de zorgpremie inkomensafhankelijker. Voor iemand met een bruto-maandinkomen van €5000, betekent dit dat hij €446 per maand aan premie gaat betalen.

Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:31 oktober 2012


 

Als de plannen doorgaan, komt er in 2014 een inkomensafhankelijke zorgpremie van 11,1% als jouw inkomen tussen het minimumloon en 2 keer modaal ligt. De premie zal ongeveer uitkomen op €20 voor de laagste inkomens en op €482 voor de mensen die meer dan €70.000 per jaar verdienen. Dit heeft de NOS berekend op basis van het regeerakkoord van de VVD en PvdA.

Daarnaast wordt de zorgtoeslag afgeschaft en worden hogere inkomens gecompenseerd door verlaging van de inkomstenbelasting. Voor de hogere inkomens zal dit niet voldoende zijn en die zullen er, als de plannen doorgaan, op achteruit gaan.  De Consumentenbond ziet voor- en nadelen in de plannen en volgt de verdere uitwerking op de voet.

Dit jaar betaalt iedereen ongeveer €100 aan zijn zorgverzekeraar voor de basisverzekering. De verwachting is dat dit in 2013 zo blijft. Wil je op de hoogte gehouden worden van de exacte premies van 2013, meld je dan aan voor de ZorgAlert.

Bron: NOS