icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Premieverlaging DSW aardig, maar niet goed genoeg

Nieuws|Traditiegetrouw maakte zorgverzekeraar DSW als eerste de nieuwe premie voor 2014 bekend. De premie voor de basisverzekering wordt per jaar €90 lager dan in 2013. Deze premieverlaging is een stap in de goede richting, maar volgens de Consumentenbond kan de premie veel verder omlaag.

Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:26 september 2013


De Consumentenbond heeft namelijk berekend dat de basispremie volgend jaar gemiddeld met 300 euro kan worden verlaagd. Dit komt omdat verzekeraars veel meer geld oppotten dan ze wettelijk verplicht zijn. De bond wil dat verzekeraars het overschot aan reserves gebruiken voor een premieverlaging en is om dat voor elkaar te krijgen een petitie begonnen.

Overtollige reserves

Deze petitie is de eerste dag ruim 5000 keer getekend. De Consumentenbond is daarnaast bedolven onder steunbetuigingen. Consumenten willen niet alleen de overtollige reserves afgeroomd worden, maar storen zich ook aan verspilling en fraude binnen de zorgsector. 

De premieverlaging die DSW heeft aangekondigd, wordt volgens directeur Oomen vooral veroorzaakt doordat medicijnen goedkoper zijn geworden. Eerder liet DSW weten ook de zorgpremie voor 2013 met €12 te verlagen. Klanten van DSW krijgen hoeven hierdoor de laatste 3 maanden van 2013 €4 minder te betalen voor de zorgverzekering.  

Lees meer:

Actie Premiejagen
Teken de petitie

ZorgAlert

We houden je graag op de hoogte van alle veranderingen in de zorg en de tarieven van je zorgverzekering in 2014. Wil je dat ook? Geef je dan op voor onze ZorgAlert. Wij mailen je zodra er nieuws is. En zodra de nieuwe premies bekend zijn, kun je eenvoudig checken welke verzekering het beste bij je past. Je ziet meteen hoeveel je kunt besparen.