icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer nieuws

Kies de beste zorgverzekering

Resultaten overstappers Zorgvergelijker

Nieuws|Volgens cijfers van informatiecentrum voor de zorg Vektis zijn er in het overstapseizoen 2016-2017 1,08 miljoen verzekerden overgestapt van zorgverzekeraar. Een deel van hen deed dat via onze Zorgvergelijker. We geven je een kijkje in de belangrijkste resultaten.

Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:6 februari 2017

zorgverzekeringspapieren

Eigen risico

De meeste overstappers via onze Zorgvergelijker kozen voor het verplichte eigen risico van €385 (71,6%). Degenen die het eigen risico verhoogden, deden dat meestal maximaal, tot een bedrag van €885 (21,7%). De overige 6,7% verhoogde het eigen risico ook, maar niet maximaal.

Aanvullende verzekeringen

Ruim de helft van onze overstappers (52,7%) koos voor een aanvullende verzekering met tandartsdekking. Daarmee was deze dekkingsoptie de populairste. De meest gekozen tandartsdekking is die met een vergoeding van 100% tot €250 per jaar.

De dekkingsoptie fysiotherapie was met 38,2% een goede tweede. De meeste overstappers kozen daarbij voor een vergoeding tot 9 behandelingen per jaar.

Daarna volgden vergoeding voor hulp in het buitenland (13,8%), voor brillen en lenzen (10,0%) en voor alternatieve geneeswijzen (9,5%).

 

Meer zorgnieuws?

Als eerste op de hoogte zijn van ontwikkelingen rondom je zorgverzekering? Meld je dan aan voor de ZorgAlert van de Consumentenbond en we houden je per e-mail op de hoogte.

Aanmelden voor ZorgAlert

Zorgalet Ipad met bol 1200x800

Kies de beste zorgverzekering