icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Resultaten overstappers Zorgvergelijker

Nieuws|Volgens cijfers van informatiecentrum voor de zorg Vektis zijn er in het overstapseizoen 2016-2017 1,08 miljoen verzekerden overgestapt van zorgverzekeraar. Een deel van hen deed dat via onze Zorgvergelijker. We geven je een kijkje in de belangrijkste resultaten.

Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:6 februari 2017

zorgverzekeringspapieren

Eigen risico

De meeste overstappers via onze Zorgvergelijker kozen voor het verplichte eigen risico van €385 (71,6%). Degenen die het eigen risico verhoogden, deden dat meestal maximaal, tot een bedrag van €885 (21,7%). De overige 6,7% verhoogde het eigen risico ook, maar niet maximaal.

Aanvullende verzekeringen

Ruim de helft van onze overstappers (52,7%) koos voor een aanvullende verzekering met tandartsdekking. Daarmee was deze dekkingsoptie de populairste. De meest gekozen tandartsdekking is die met een vergoeding van 100% tot €250 per jaar.

De dekkingsoptie fysiotherapie was met 38,2% een goede tweede. De meeste overstappers kozen daarbij voor een vergoeding tot 9 behandelingen per jaar.

Daarna volgden vergoeding voor hulp in het buitenland (13,8%), voor brillen en lenzen (10,0%) en voor alternatieve geneeswijzen (9,5%).

 

Meer zorgnieuws?

Wil jij als eerste weten wat er verandert rondom je zorgverzekering? Meld je dan aan voor de ZorgAlert. We houden je per e-mail op de hoogte.

Aanmelden voor ZorgAlert

Zorgalet Ipad met bol 1200x800