icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer nieuws

Meer nieuws

Meer nieuws

Kies de beste zorgverzekering

Resultaten overstappers Zorgvergelijker

Nieuws|Volgens cijfers van informatiecentrum voor de zorg Vektis zijn er in het overstapseizoen 2016-2017 1,08 miljoen verzekerden overgestapt van zorgverzekeraar. Een deel van hen deed dat via onze Zorgvergelijker. We geven je een kijkje in de belangrijkste resultaten.

Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:6 februari 2017

zorgverzekeringspapieren

Eigen risico

De meeste overstappers via onze Zorgvergelijker kozen voor het verplichte eigen risico van €385 (71,6%). Degenen die het eigen risico verhoogden, deden dat meestal maximaal, tot een bedrag van €885 (21,7%). De overige 6,7% verhoogde het eigen risico ook, maar niet maximaal.

Aanvullende verzekeringen

Ruim de helft van onze overstappers (52,7%) koos voor een aanvullende verzekering met tandartsdekking. Daarmee was deze dekkingsoptie de populairste. De meest gekozen tandartsdekking is die met een vergoeding van 100% tot €250 per jaar.

De dekkingsoptie fysiotherapie was met 38,2% een goede tweede. De meeste overstappers kozen daarbij voor een vergoeding tot 9 behandelingen per jaar.

Daarna volgden vergoeding voor hulp in het buitenland (13,8%), voor brillen en lenzen (10,0%) en voor alternatieve geneeswijzen (9,5%).

 

Zorgverzekeringen vergelijken

Ben je op zoek naar een aanvullende zorgverzekering of wil je overstappen naar een andere verzekeraar? Met de Zorgvergelijker vind je in een paar stappen de zorgverzekering die het beste bij je past.

Naar de Zorgvergelijker

zorgvergelijker-ipad-nov_2017

Meer nieuws

Meer nieuws

Kies de beste zorgverzekering