icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Vergoedingen mantelzorg 2016

Nieuws|Vervangende mantelzorg en ondersteunende maatregelen kunnen overbelasting bij mantelzorgers helpen voorkomen. Verschillende aanvullende verzekeringen bieden dan ook pakketten die dergelijke zaken vergoeden. Voor 2016 biedt Menzis wederom de grootste diversiteit aan vergoedingen voor mantelzorg.

Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:10 december 2015


Meest uitgebreid

In opdracht van Mezzo, de vereniging voor mantelzorgers en zorgvrijwilligers, deed de Consumentenbond onderzoek naar de vergoedingen voor mantelzorg in aanvullende verzekeringen. Menzis springt eruit als verzekeraar met de grootste diversiteit aan vergoedingen voor mantelzorg. Deze verzekeraar vergoedt niet alleen vervangende mantelzorg voor 15 dagen per jaar, maar biedt ook vergoedingen voor een mantelzorgersarrangement, een mantelzorgmakelaar en mantelzorgcursussen.

Vervangende mantelzorg

Het aantal dagen vervangende mantelzorg varieert nogal tussen de polissen. De meeste reguliere verzekeringen variëren in hun vergoeding van 5 tot 24 dagen. Koploper is Zorg en Zekerheid. Deze verzekeraar biedt bij verschillende aanvullende verzekeringen vergoeding voor maximaal 6 weken vervangende mantelzorg. De goedkoopste aanvullende verzekering waarin vergoeding voor mantelzorg opgenomen is, is de module Zorg & Herstel van FBTO. Voor €0,99 per maand heb je daar jaarlijks recht op maximaal €750 aan vergoeding voor zorg- en herstelkosten, waaronder vervangende mantelzorg (maximaal €140 per dag).

Overige vergoedingen

Naast vergoedingen voor vervangende mantelzorg, bieden verschillende verzekeraars ook vergoedingen voor een mantelzorgmakelaar, mantelzorgcursussen, dierenopvang en mantelzorgersarrangementen.

Bekijk voor een totaaloverzicht: vergoeding mantelzorg 2016. Verzekeringen die niet zijn opgenomen in het overzicht bieden geen vergoeding op het gebied van mantelzorg.

Lees ook: