icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Vergoedingen mantelzorg 2017

Nieuws | Het zorgen voor zieke familieleden of vrienden kan een zeer intensieve taak zijn. Om mantelzorgers te ontlasten, bieden verschillende zorgverzekeraars pakketten die vervangende mantelzorg en ondersteunende maatregelen vergoeden. Voor 2017 biedt Menzis wederom de grootste diversiteit aan vergoedingen voor mantelzorg.
Fauve Panis
Fauve Panis

Expert Voeding & Gezondheid

Gepubliceerd op:  8 december 2016

mantelzorg

Meest uitgebreid

De Consumentenbond deed net als vorig jaar op verzoek van Mezzo onderzoek naar de vergoedingen voor mantelzorg in de aanvullende verzekeringen. Opnieuw is Menzis (en collectiviteit PMA) de verzekeraar met de grootste diversiteit aan vergoedingen voor mantelzorg. De pakketten ExtraVerzorgd 2 en 3 vergoeden vervangende mantelzorg 100% voor maximaal 15 dagen per jaar. Daarnaast bieden ze dekking voor een mantelzorgersarrangement (100%, maximaal 6 dagen, maximaal €125 per dag), een mantelzorgmakelaar (100%, maximaal €350 per 2 jaar) en mantelzorgcursussen (100%, maximaal €100 of €150 per jaar; afhankelijk van het pakket).

De goedkoopste

Het goedkoopste pakket – als alleen naar mantelzorg wordt gekeken – is de module van FBTO. Deze kost €0,99 en geeft recht op maximaal €750 aan vervangende mantelzorg voor maximaal €140 per dag.

Geen vergoeding

In de basisverzekering is geen vergoeding voor mantelzorg opgenomen. Als je hier vergoeding voor wilt krijgen, dien je dus een aanvullende verzekering af te sluiten. Maar niet alle verzekeraars bieden vergoeding voor mantelzorg in hun aanvullende pakketten. Anderzorg, Besured, Bewuzt, C4Me, CZdirect, Ditzo, HEMA, Ik!, Kiemer, National Academic, Promovendum en ZieZo van Zilveren Kruis hebben geen vergoeding voor mantelzorg opgenomen.

Veranderingen t.o.v. 2016

Er zijn in 2017 meer verzekeraars die mantelzorg vergoeden dan in 2016. Ook Delta Lloyd, OHRA en OZF Achmea bieden in hun aanvullende pakketten vergoeding voor mantelzorg.

Bij een aantal verzekeraars zijn de pakketten ten opzichte van vorig jaar uitgebreid. De Friesland en Nedasco breidden hun vergoeding voor mantelzorg uit met een mantelzorgmakelaar. Avéro Achmea bracht de vergoeding voor vervangende mantelzorg terug (van 100%, naar 100% met een maximum van 21 dagen).

 

Zorgverzekering vergelijken

Vergelijk, kies en sluit direct de voor jou beste zorgverzekering af. Kies hieronder jouw situatie.