icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Verschil hoogste en laagste basisverzekering €29,70

Nieuws|ZEKUR van Univé heeft haar zorgpremie voor de basisverzekering 2014 vastgesteld op €80,25 per maand. Daarmee biedt ZEKUR op 15 november de laagste zorgpremie van Nederland. Bij een eigen risico van €860,00 komt de maandelijkse premie voor de basisverzekering op €65,25. De hoogste basisverzekeringpremie op 15 november is de Zilveren Kruis Beter af Exclusief polis bij een eigen risico van €360,00 kost deze per maand €109,95. Beide verzekeringen zijn af te sluiten in de Zorgvergelijker van de Consumentenbond.

Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:15 november 2013

Zorgvergelijker 2014

Sinds 2011 kunnen consumenten bij de Consumentenbond aanbiedingen van zorgverzekeringen vergelijken. Jaarlijks oriënteren meer dan een miljoen bezoekers zich daarmee op hun zorgverzekering. Bart Combée, directeur Consumentenbond: 'Alle zorgverzekeraars  hebben hun premie voor de basisverzekering voor 2014 verlaagd, maar toch zijn er nog grote verschillen. Wij adviseren verzekerden om jaarlijks goed voor hun zorgverzekering voor volgend jaar te gaan zitten, om zo niet onnodig veel te betalen en verzekerd te zijn van de meest geschikte polis'.

Overstappers

Zowel leden als niet-leden van de Consumentenbond kunnen hun zorgverzekering vergelijken en kijken naar de beste kwaliteit, dekking en prijs van hun zorgverzekering voor 2014. Onderzoek van de Consumentenbond laat zien dat ruim 6% van plan is om over te stappen. Voor mensen die vorig jaar switchten was voor ruim de helft een lagere premie de belangrijkste reden. 13% wilde een aanvullende verzekering bij een andere verzekeraar en 7% stapte over om zich aan te sluiten bij een collectieve zorgverzekering.