icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Winnaar slagzinwedstrijd #zegtschippers bekend

Nieuws|De slagzinwedstrijd #zegtschippers die de Consumentenbond op social media voerde, heeft 350 reacties opgeleverd. Een verzameling van de reacties sturen we deze week aan de Tweede Kamer, waar het overleg over de zorgbegroting 2016 plaatsvindt.

Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:2 november 2015


Het verplichte eigen risico afschaffen, terug naar het ziekenfonds en minder macht voor de zorgverzekeraars. Het zijn slechts enkele van de vele ideeën die consumenten twitterden of plaatsten via Facebook om de zorg in Nederland te verbeteren. Daarnaast was er bijvoorbeeld ook de roep om zorgnota's begrijpelijker te maken en om meer ruimte voor alternatieve geneeswijzen te bieden.

Winnares

Corina Lenten is de winnares van de slagzinwedstrijd. Haar ideeën om de zorg te verbeteren plaatste zij op Facebook:

Winnende slagzin 'Als ik Minister Schippers zou zijn....'

De winnende slagzin vatte veel van de ingezonden reacties compact samen. De Consumentenbond bedankt alle deelnemers aan de wedstrijd.

ZorgAlert

Benieuwd naar de premie voor je zorgverzekering 2016? Door je aan te melden voor de ZorgAlert van de Consumentenbond houden we je op de hoogte van het belangrijkste zorgnieuws voor 2016. Met onze Zorgvergelijker kun je vanaf half november 2015 eenvoudig zien welke zorgverzekering het best bij je past en hoeveel je kunt besparen.