icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Zorgvergelijker 2018: vergelijk vanaf 13 november

Nieuws|Op dit moment zijn we de Zorgvergelijker aan het bijwerken met de nieuwe premies en voorwaarden van de zorgverzekeraars. Vanaf 13 november 2017 staat de Zorgvergelijker 2018 voor je klaar. Stap je over via de Consumentenbond, dan steun je direct onze acties om de zorgmarkt te verbeteren. Lees hoe de Consumentenbond te werk gaat.

Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:27 oktober 2017


Meer zorgnieuws?

Wil jij als eerste weten wat er verandert rondom je zorgverzekering? Meld je dan aan voor de ZorgAlert. We houden je per e-mail op de hoogte.

Aanmelden voor ZorgAlert

Zorgalet Ipad met bol 1200x800

Zorgverzekeringen vergelijken bij de Consumentenbond

Via onze Zorgvergelijker kun je zorgverzekeringen met elkaar vergelijken op prijs en hoe passend ze zijn voor jouw situatie.

  • Om een goede vergelijking te maken, vragen wij naar een aantal persoonlijke zaken zoals je geslacht, leeftijd en postcode.
  • Vervolgens kies je zelf de hoogte van je eigen risico en voor welke zorg je eventueel aanvullend verzekerd wilt zijn.
  • Ook kun je de mate van vrije zorgkeuze bepalen en controleren welke zorgverleners door je zorgverzekering zijn gecontracteerd.
  • Op basis van jouw gegevens en wensen tonen wij de zorgverzekeringen die het beste aan jouw eisen voldoen en kun je via onze Zorgvergelijker overstappen van zorgverzekering.

Bekendmaking van de zorgpremies

Hoewel nog niet alle zorgpremies en voorwaarden bekend zijn, zijn belangrijke wijzigingen voor de zorgverzekering van 2018 al wel bekend. Zo bedraagt het verplichte eigen risico in 2018 opnieuw €385 (voor DSW-verzekerden €375). De zorgtoeslag neemt toe, voor alleenstaanden met €132 op jaarbasis. Uiterlijk 12 november 2017 maken verzekeraars hun premie bekend.

Praat mee over zorgverzekeringen via onze community

Heb jij nu al een dringende vraag over de zorgverzekeringen van 2018? Stel ze binnen onze community. Heb je geen vragen? Maar weet je wel veel van zorgverzekeringen? Praat dan gerust mee!