icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
vergelijker-zorg-2017_1920_891px_clasine-kijkt

Zorgverzekering 2019 vergelijken

Ben je op zoek naar een aanvullende zorgverzekering of wil je overstappen naar een andere verzekeraar? Met de Zorgvergelijker vind je in een paar simpele stappen een zorgverzekering die aansluit bij je wensen. Kies hieronder jouw situatie.

Zorgverzekering in 2019

Op Prinsjesdag maakte de overheid bekend wat er verandert op het gebied van de zorgverzekering voor 2019. Denk daarbij aan de verwachte hoogte van de zorgpremie en het eigen risico, maar ook de inhoud van het basispakket.

We hebben de wijzigingen voor je op een rijtje gezet. Lees meer over de zorgverzekering in 2019.

Nieuwe zorgverzekering uiterlijk 31 januari afsluiten

Heb je in december je oude zorgverzekering opgezegd? Dan heb je nog tot en met 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze gaat dan met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari.

Tussentijds overstappen zorgverzekering

Je kunt alleen in uitzonderlijke situaties gedurende het jaar een nieuwe zorgverzekering kiezen. Bijvoorbeeld als je 18 wordt of uit het buitenland komt. Bij sommige verzekeraars kun je onder voorwaarden een aanvullende polis aanpassen tijdens het lopende verzekeringsjaar.

Wat de beste zorgverzekering is, verschilt per persoon. Met onze Zorgvergelijker vergelijk je eenvoudig zorgverzekeraars en zorgverzekeringen die aansluiten bij jouw wensen. 

Vergoedingen zorgverzekering

Heeft je kind een beugel nodig? Of wil je binnenkort een bezoekje brengen aan de fysiotherapeut? Overweeg dan een aanvullende verzekering af te sluiten. 

Bekijk wat je aanvullende verzekering vergoedt voor bijvoorbeeld:

Meer zorgnieuws? Meld je aan voor de ZorgAlert

Benieuwd naar de veranderingen in de zorg en de gevolgen voor je zorgverzekering? Meld je aan en wij houden je op de hoogte.

Aanmelden voor ZorgAlert


3133 consumenten beoordelen vergelijkers van de Consumentenbond met gemiddeld een 8.

Nieuw & interessant

 • gerechtsgebouw-juridisch
  Nieuws  |  4 feb.

  Vast vergoedingspercentage verleden tijd

  Zorgverzekeraars vergoeden vaak bij alle niet-gecontracteerde zorg hetzelfde percentage van de rekening. Dit vaste percentage moeten ze nu loslaten.
 • Resultaten van de overstappers
  Nieuws  |  28 jan.

  Overstappers zorgverzekering 2018

  1,2 miljoen Nederlanders wisselde dit seizoen van zorgverzekeraar, dat is 7%. Dit blijkt uit cijfers van Vektis, informatiecentrum voor de zorg. Vorig jaar stapte nog nog 6,2% over.
 • zorgpremies-zorgverzekeraar-2019
  Nieuws  |  13 nov.

  Zorgpremies 2019: forse stijgingen, maar minder dan verwacht

  In 2019 gaan we meer betalen voor de basisverzekering. CZ, Menzis, VGZ en Zilveren Kruis verhogen de zorgpremie. Toch is de gemiddelde stijging minder hoog dan het kabinet verwachtte.
 • gezondheidscentrum-bord
  11 mrt.

  Zorgverzekering 2019

  Wat verandert in 2019 aan de zorgverzekering en waar moet je op letten als je zorg nodig hebt?
 • Jennifer video mediapool 1200X800

  Zorgvergelijker in de praktijk

  De vergelijker staat weer voor je klaar. Jennifer, gebruiker van onze Zorgvergelijker, en onze zorgexperts vertellen je graag wat er allemaal bij komt kijken en waarom zij het belangrijk vinden om ieder jaar je zorgverzekering te checken.

 • Video zorgcampagne eigen risico 2016
  22 feb.

  Over onze test & dienstverlening

  Lees meer over hoe wij zorgverzekeringen vergelijken en tot onze testresultaten komen.
CB-Community-Banner-blue.jpg

Stel een vraag of help anderen

Waar ben je eigenlijk allemaal voor verzekerd in je basisverzekering en heb je een aanvullende verzekering echt nodig? En wat is beter, een naturapolis of een restitutiepolis? Stel je vraag op het forum of deel je kennis.

Naar het forum