icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

EcoTest-topper: Toyota Auris Hybrid

Nieuws | Sinds de jongste EcoTest-ronde is er een nieuwe topscorer: de Toyota Auris Hybrid. Hij scoort 2 EcoTestpunten hoger dan de vorige koploper, de Toyota Prius.
Gerard Kroon
Gerard Kroon

Expert Auto, Fiets & Reizen

Gepubliceerd op:  29 oktober 2010

toyoau2

Sinds enige maanden vermeldt de Consumentenbond bij elke geteste auto naast het testverbruik ook het aantal EcoTest-sterren. De best scorende '5 sterren'- auto's waren tot nu toe de Toyota Prius en de BMW 320d (met roetfilter), die op schadelijke uitstoot respectievelijk de maximale 50 punten en 45 punten scoren en 42 respectievelijk 47 op de CO2-uitstoot.

Sinds de jongste EcoTest-ronde van de ADAC is er een nieuwe nummer 1: de Toyota Auris Hybrid. Deze heeft in principe dezelfde aandrijftechniek als de Prius aan boord. In de folder wordt een verbruik van 4,0 l/100 km (1 op 25) opgegeven, in de EcoTest werd een gemiddeld verbruik van 4,38 l/100 km (oftewel 1 op 22,8) gemeten. Op basis van dit testverbruik scoort hij weer net 2 punten hoger dan de Prius. De score op schadelijke uitstoot is bij de Auris, net als bij de Prius, de maximale 50 punten.

De EcoTest-scores van alle andere auto's te weten komen? Ga naar het dossier EcoTest!