icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Toyota Prius allerzuinigste benzine-auto

In de review van de Toyota Prius (maart 2016) spraken we al het vermoeden uit dat de Toyota Prius weleens de allerzuinigste benzine-auto van dit moment zou kunnen worden. Dat vermoeden wordt nu gestaafd in de Ecotest: hij haalt een gemeten verbruik van bijna 1 op 25!
Gerard Kroon
Gerard Kroon

Expert Voeding & Gezondheid

Gepubliceerd op:  1 augustus 2016


mercedesDe wetmatigheid 'hoe groter de auto, hoe hoger het verbruik' gaat in de praktijk niet altijd op. Natuurlijk staat er in de top 10 van benzine- en dieselauto's veel kleine stadsauto's en compacte auto's, maar ook een grote middenklasser als de Ford Mondeo Hybrid en (bij de diesels) de Mercedes-Benz C 220 d scoren opvallend hoog.

Van de C 220 d Coupé roept de fabrikant dat deze 1 op 24,4 zou rijden. In de Ecotest komt hij met 1 op 23,3 slechts 5% hoger uit.

Nieuwe kampioen: Toyota Prius

De onlangs vernieuwde Toyota Prius verbruikt volgens de fabriek gemiddeld 3,3 liter per 100 kilometer (1 op 30,3). In de Ecotest is een fors hoger testverbruik van 4,1 l/100 km vastgesteld (1 op 24,4). Een meerverbruik van 24%. Maar ga je kijken naar de absolute cijfers, dan scoort hij met deze 1 op 24,4 wel mooi het laagste benzineverbruik van alle nu leverbare auto's! En hiermee verwijst hij ook zijn kleinere broertje, de Yaris Hybrid, naar de 2e plek.

Bekijk de tabel voor een complete opgave van de 'top 10 zuinige auto's' voor benzine en voor diesel. De tabel is opgesteld volgens de testdata van medio juli 2016. We zullen de lijsten periodiek actualiseren.

Zuinigste auto's juli 2016

Lees meer:

 

Test schone en zuinige auto's