Woekerpolissen

Veel mensen hebben een woekerpolis zonder het zelf te weten. Hoe kom je erachter of je een woekerpolis hebt en wat zijn de gevolgen? En nog belangrijker, hoe kom je er weer vanaf?
 
Lees alles over woekerpolissen en bekijk onze tips.  

 1. Wat is een woekerpolis?

  Ruim 7 miljoen mensen hebben een woekerpolis: een beleggingsverzekering met een levensverzekering. Maar wat is een woekerpolis nu precies en wat is het probleem met deze verzekeringen?

  Lees wat wat een woekerpolis is
 2. Heb ik een woekerpolis?

  Benieuwd of je een woekerpolis hebt? Bekijk het overzicht beleggingsproducten en verzekeraars om te zien of je een woekerpolis hebt. Als je een woekerpolis hebt, kun je aanspraak maken op een compensatieregeling bij je verzekeraar.

  Lees meer
 3. Overstappen: banksparen

  Je kunt de polis omzetten naar banksparen. Banksparen is een populaire spaarvariant als aantrekkelijk alternatief voor de kapitaalverzekering. Je kunt banksparen voor je pensioen en voor je hypotheek. Let bij overstappen op je overlijdensriscodekking.

  Lees meer over overstappen
 4. Tip: vraag meer compensatie

  De standaardcompensatie die verzekeraars vergoeden is te mager. Sluit je aan bij een claimorganisatie die meer eist dan de collectieve regeling!

  Lees meer
 5. Beoordeel je ontwoekeradviseur

  Heb je onlangs een woekerpolis laten wijzigen of over laten sluiten? Laat dan hier je review achter. Daarmee help je andere consumenten bij het zoeken naar een goede adviseur. Je helpt ook de verzekeraar, want die kan zijn dienstverlening verbeteren.

  De beoordelingsmodule is ontwikkeld door Advieskeuze.nl en wordt volledig ondersteund door de Consumentenbond.

  Beoordeel je ontwoekeradviseur
 6. Veelgestelde vragen over een woekerpolis

  Heb je vragen over je woekerpolis (beleggingsverzekering)? Wij behandelen hier veelgestelde vragen over beleggingsverzekeringen, verzekeringen afkopen of premievrijmaken en veel ingehouden kosten.

  Bekijk de vragen en antwoorden

Achtergrondinformatie over beleggingsverzekeringen

Meest recente vragen over beleggingsverzekeringen

Meer vragen en antwoorden

Tests

Testament & overlijden

Praktisch overzicht van alles wat u moet regelen bij een overlijden.

Slim nalaten & schenken (e-book)

Uw nalatenschap goed geregeld.

Slim nalaten & schenken

Uw nalatenschap goed geregeld.