icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak gratis kennisInloggen
Maak gratis kennisInloggen

Woekerpolissen

Veel mensen hebben een woekerpolis zonder het zelf te weten. Een woekerpolis is een verzekering of spaarproduct waarbij met de premie wordt belegd. Hoe kom je erachter of je een woekerpolis hebt en wat zijn de gevolgen? En nog belangrijker, hoe kom je er weer vanaf? Lees alles over woekerpolissen en bekijk onze tips.

Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Home header woekerpolis

Home wat is een woekerpolisWat is een woekerpolis?

Ruim 7 miljoen mensen hebben een woekerpolis. Dat is vaak een verzekering waarbij met de premie wordt belegd. Het doel van de beleggingsverzekering was bijvoorbeeld: het aflossen van de hypotheek, het aanvullen van het pensioen of betalen van de studie van kinderen. In de verzekering zit vaak een overlijdensrisicodekking. Ook sommige “spaarproducten” bleken uiteindelijk een beleggingsverzekering en dus meestal een woekerpolis, te zijn.

Bij deze beleggingsverzekeringen werden hoge eindkapitalen voorgespiegeld. Bij woekerpolissen worden de beloofde eindkapitalen niet bereikt door hoge kosten en gemene trucs. Meestal vallen de beleggingsresultaten tegen. Gaan er dan ook nog hoge kosten af én wordt de overlijdenspremie ieder jaar hoger? Dan bouw je in de polis nauwelijks waarde op. In het ergste geval moet je zelfs bijbetalen.

Home heb ik een woekerpolisHeb ik een woekerpolis?

Sloot je een beleggingsverzekering af in de jaren '90 tot 2008 dan heb je hoogstwaarschijnlijk een woekerpolis. Wil je weten of je een woekerpolis hebt? Bekijk dan het overzicht van claimorganisatie Consumentenclaim. Staat je polis er niet bij, dan wil dit niet zeggen dat je geen woekerpolis hebt. Je polis is dan misschien ondergebracht bij een andere maatschappij.

Home hoe kom ik van woekerpolis af kopieHoe kom je van je woekerpolis af?

Heb je een woekerpolis? Onderneem dan snel actie. Met het eisen van (extra) compensatie is het probleem niet opgelost. Je woekerpolis loopt nog steeds dóór.

Je hebt de volgende opties:

De beste oplossing verschilt per persoon en polis. Bekijk jouw opties met het ontwoekerstappenplan. Eis gratis ontwoekeradvies van de adviseur die je de polis heeft verkocht. Vertrouw je de adviseur niet meer, zoek dan zelf een adviseur.

Schadevergoeding woekerpolis

De verzekeraars moeten de standaardcompensatie betalen. Maar meestal valt er méér compensatievergoeding te halen. Je kunt je aansluiten bij een claimorganisatie voor een collectieve claim of zelf een claim indienen. Bij zo'n individuele claim is het wel handig om professionele hulp in te schakelen.

Wij eisen meer compensatie voor woekerpolissen. Steun de actie!

Nieuw & interessant