icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Actie Voeren

Wij komen op voor jouw belangen als Consument. Jij kunt ons daarbij helpen. Steun onze acties, teken onze petities en deel ze met je vrienden en familie.

Geen gedoe garantie

Laptop stuk en je hebt garantie, dan wil je geen gedoe. Heb je zo’n ervaring? Maak er werk van en roep het bedrijf op: Sluit je aan bij de Geen Gedoe Garantie!

Voor bedrijven

Kan de garantieverlening bij jou beter en ga je in op de oproep van je klant? Of verleen je al garantie zonder gedoe? Sluit je aan bij onze actie.

Benieuwd wie zich al hebben aangesloten? Bekijk de lijst met deelnemers.

Onze huidige acties

 • foute-smartphones-waarschwuwing
  12 dec.

  Koop geen Samsung Galaxy S7, S7 Edge of J3 2016

  Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat Samsung deze telefoons nog maar enkele maanden ondersteunt. Vind jij dit ook niet kunnen? Kom in actie en steun!

 • HIPPO-1200x800
  13 nov.

  Polisjungle

  Het is de zorgverzekeraars opnieuw niet gelukt de contracten tijdig af te ronden. De polisjungle bestaat nog, waardoor jij op basis van onvolledige gegevens je zorgverzekering moet kiezen. Kom in actie en steun ons!

 • screenshot-video-1
  3 nov.

  Baas over eigen data

  Veel websites delen zonder jouw toestemming je zoekgedrag op internet met advertentiebedrijven. Wij zijn hier klaar mee en roepen websites op om jouw privacy beter te beschermen! Kom in acie en steun ons!

 • Dit deugt niet 1200x800
  26 sep.

  Misleidende etiketten

  Fabrikanten en supermarkten moeten stoppen met informatie op de voorkant van verpakkingen die consumenten op het verkeerde been zet. Dit deugt niet! Daarom komen wij in actie en spreken wij fabrikanten aan!

Resultaten waar we trots op zijn!

 • foute-betalingen

  Banken voeren naam-nummercontrole in

  Steeds meer banken voeren naam-nummercontrole bij het overboeken van geld in. Daarmee behoren foute overboekingen tot het verleden.

 • zorgkosten-ziekenhuis

  Vrije artsenkeuze

  In 2014 werd - mede dankzij acties van de Consumentenbond - door de eerste kamer besloten de vrije artsenkeuze voor consumenten niet te beperken.

 • belastingtelefoon

  Bel-me-niet register

  Ongewenste telefoontjes zijn verleden tijd dankzij het bel-me-niet-register. Dit is wettelijk verplicht dankzij de inspanningen van de Consumentenbond.

 • Vinkjes overzicht

  Weg met het Vinkje!

  Dankzij de campagne van de Consumentenbond verdwijnen de misleidende Vinkjes van de verpakkingen van voedingsproducten.