icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

In actie voor jou!

Wij komen op voor jouw belangen als consument. Jij kunt ons daarbij helpen. Steun onze acties, teken onze petities en deel ze met je vrienden en familie.

Bekijk al onze acties

Actueel

Datagraaien Facebook 1200x800px

Baas over eigen data

Veel websites delen zonder jouw toestemming je zoekgedrag op internet met advertentiebedrijven. Wij zijn hier klaar mee en roepen websites op om jouw privacy beter te beschermen! Kom in acie en steun ons!

Bekijk de actie

Te snel kapot mediapool

Te snel kapot!

Is je wasmachine van 3 jaar oud kapot gegaan en is de reparatie heel duur? Werkt je smartphone na 2 jaar niet meer, terwijl je er netjes mee omgaat? Meld het via ons meldpunt. Dan ondernemen wij actie richting de fabrikant!

Bekijk de actie

Belangrijke acties

Op dit moment komen wij in actie op deze onderwerpen
 • facebook-privacy-zonderwaarschuwing

  Facebook-lek: privacy van gebruikers geschaad

  Je gegevens blijken niet altijd veilig te zijn bij Facebook. Gegevens over de bel- en sms-geschiedenis zijn uit sommige Android telefoons gegrist. Dit gaat te ver. Lees wat jij zelf kunt doen.

 • Weet wat je echt eet 1200x800

  Weet écht wat je eet

  Voedselverpakkingen staan vol met verkooppraatjes. Wij pleiten voor duidelijkheid op de voorkant van de verpakking. Zodat je in één oogopslag echt weet wat je eet.

 • Samsung gebouw

  Samsung: Voer de nodige updates uit!

  Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat Samsung oudere modellen telefoons nog maar enkele maanden ondersteunt. Vind jij dit ook niet kunnen? Laat je stem horen!

 • woeker-1200x800

  Woekerpolissen: compenseer mij eerlijk!

  Miljoenen Nederlanders hebben nog steeds geen eerlijke compensatie voor hun woekerpolis gekregen. Wij komen op voor jouw belang als gedupeerde.

Succesvolle acties

Resultaten waar we trots op zijn!
 • Geen gedoe garantie media pool 1200x800

  Geen gedoe garantie

  Onze campagne Geen Gedoe Garantie! zit erop. Door de steun van vele consumenten sloten ruim 300 bedrijven zich aan en beloofden ze garantie zonder gedoe. Daarmee is de campagne een succes!

 • Vinkjes overzicht

  Weg met het Vinkje!

  Dankzij de campagne van de Consumentenbond verdwijnen de misleidende Vinkjes van de verpakkingen van voedingsproducten.

 • belastingtelefoon

  Bel-me-niet register

  Ongewenste telefoontjes zijn verleden tijd dankzij het bel-me-niet-register. Dit is wettelijk verplicht dankzij de inspanningen van de Consumentenbond.

 • foute-betalingen

  Banken voeren naam-nummercontrole in

  Steeds meer banken voeren naam-nummercontrole bij het overboeken van geld in. Daarmee behoren foute overboekingen tot het verleden.