! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Bepaal mee

Met jouw inbreng willen we de markt voor consumenten eerlijker en veiliger maken. Wat vind jij belangrijk?

Geef je mening

Jouw steun is nu hard nodig

 • Mediapool FB 1200x800

  Facebook in de fout

  Facebook schond jouw privacy. Daarom willen wij Facebook dwingen jou te compenseren. We strijden hiervoor samen met de Data Privacy Stichting. Steun de actie!

  Meld je nu aan!

 • mediapool-stop-negatieve-spaarrente-1200x800px

  Stop negatieve spaarrente

  Banken rekenen geen negatieve spaarrente over spaargeld tot €100.000. Wel pasten ze de voorwaarden aan, waardoor ze een negatieve spaarrente kunnen invoeren. Wij willen een wettelijk verbod. 

  Meer weten

   

 • Mediapool Yarden

  Gedupeerd door Yarden

  Yarden beperkte eenzijdig de pakketpolisvoorwaarden. De verzekerden dachten alles goed geregeld te hebben, maar in plaats daarvan ligt de rekening nu bij de nabestaanden. Wij willen een eerlijkere oplossing.

  Meer weten

Succes!

We hadden deze resultaten nooit kunnen behalen zonder jullie steun.
 • woeker-1200x800

  Allianz compenseert woekerpolissen

  De Consumentenbond en Allianz zijn het eens over een compensatieregeling voor polishouders. Polishouders met een beleggingsverzekering van Abbey Leven, FinLife, Royal Nederland Levensverzekering, Universal Leven en Zwolsche Algemeene, krijgen een vergoeding van minimaal €500.

  Hoe hebben we dit bereikt?

 • Mediapool collectieve schadevergoeding 1200x800

  Collectieve vergoeding massaschade wordt mogelijk

  Het wordt eindelijk mogelijk om in het belang van een grote groep mensen vergoeding te eisen voor massaschade. Gedupeerden hoeven straks niet meer individueel naar de rechter. De Tweede en Eerste Kamer hebben het wetsvoorstel voor collectieve schadevergoeding waar wij sinds 1988 voor strijden aangenomen.

  Hoe hebben we dit bereikt?

 • Artikel vitamines

  Veilige doseringen in vitaminepillen

  Succes! Sinds 1 oktober 2018 mogen fabrikanten en handelaren geen voedingssupplementen met schadelijke hoeveelheden vitamine B6 meer op de markt brengen. Uit onze test vitaminepillen in 2014 bleek dat er 3,5 tot 5,5 keer de veilige dagdosis B6 in vitaminepillen zat. We pleitten hierna voor wettelijk vastgestelde bovengrenzen.

  Toch roepen we op tot een boycot

Jouw steun is hard nodig!

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor de belangen van álle consumenten in Nederland? Steun ons dan en word lid! Kies het lidmaatschap dat het beste bij je past. Bijvoorbeeld toegang tot al onze testinformatie voor producten en diensten. Of juridische hulp bij consumentenproblemen.

Ja, ik steun de Consumentenbond