icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
De beste zorgverzekering, die wil jij toch ook? |

Vergelijk en stap over

zorgicoon-45x45px

Actie Voeren

Wij komen op voor jouw belangen als Consument. Jij kunt ons daarbij helpen. Steun onze acties, teken onze petities en deel ze met je vrienden en familie.

Misleidende voedselverpakkingen: Dit deugt niet!

Voedselverpakkingen moeten eerlijk zijn

Afbeeldingen en teksten op voedselverpakkingen moeten eerlijk zijn en producten niet gezonder laten lijken dan ze zijn. Wij vinden dat fabrikanten en supermarkten moeten stoppen met consumenten op het verkeerde been te zetten. Wij stappen zo nodig naar de Reclame Code Commissie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Teken onze petitie

Onze acties

 • HIPPO-1200x800

  Polisjungle

  De klok telt af voor de zorgverzekeraars. Op 12 november 2017 moeten de contracten met zorgverleners rond zijn. Alleen dan kies je de best passende zorgverzekering.

 • screenshot-video-1

  Baas over eigen data

  Websites met informatie over heftige onderwerpen, zoals ziekten en verslavingen, delen jouw zoekgedrag. Wij zijn hier nu echt klaar mee!

 • wat kost mijn zorg overzicht

  Wat kost mijn zorg?

  Wil jij vooraf weten wat een ziekenhuisbehandeling je kost? Ondersteun onze oproep, zodat wij een vuist kunnen maken naar ziekenhuizen en zorgverzekeraars!

 • nationale-nederlanden-vlag

  Woekerpolis Nationale Nederlanden

  Wij komen op voor de belangen van gedupeerde klanten  met een woekerpolis van Nationale-Nederlanden en starten een collectieve rechtszaak.

 • Uitlaat-rook

  Volkswagen Schandaal

  Eind september 2015 kwamen de eerste verhalen over 'dieselgate' bij Volkswagen naar buiten en eind oktober kwam daar nog eens de 'CO2-gate' overheen. Wat zijn de gevolgen voor autobezitters die een auto met 'sjoemelsoftware' hebben?

 • boeterentes 1200x800

  Hypotheken: Stop hoge boeterentes!

  Banken moeten stoppen met berekenen van te hoge boeterentes bij het aflossen van een hypotheek. Wij willen consumentvriendelijke hypotheekvoorwaarden.

 • woeker-1200x800

  Woekerpolissen: compenseer mij eerlijk!

  Miljoenen Nederlanders hebben nog steeds geen eerlijke compensatie voor hun woekerpolis gekregen. Wij komen op voor jouw belang als gedupeerde.

 • Updaten overzicht

  Smartphone software updaten

  Fabrikanten updaten smartphones te weinig. Wij vinden dat zij tenminste 4 jaar na introductie van updates moeten voorzien. Steun onze actie!

Resultaten waar we trots op zijn!

 • foute-betalingen

  Banken voeren naam-nummercontrole in

  Steeds meer banken voeren naam-nummercontrole bij het overboeken van geld in. Daarmee behoren foute overboekingen tot het verleden.

 • zorgkosten-ziekenhuis

  Vrije artsenkeuze

  In 2014 werd - mede dankzij acties van de Consumentenbond - door de eerste kamer besloten de vrije artsenkeuze voor consumenten niet te beperken.

 • belastingtelefoon

  Bel-me-niet register

  Ongewenste telefoontjes zijn verleden tijd dankzij het bel-me-niet-register. Dit is wettelijk verplicht dankzij de inspanningen van de Consumentenbond.

 • Vinkjes overzicht

  Weg met het Vinkje!

  Dankzij de campagne van de Consumentenbond verdwijnen de misleidende Vinkjes van de verpakkingen van voedingsproducten.