icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

In actie voor jou!

Wij komen op voor jouw belangen als consument. Jij kunt ons daarbij helpen. Steun onze acties, teken onze petities en deel ze met je vrienden en familie.

Bekijk al onze acties

Nu in het nieuws

thuiszorg-koffie-1200x800px

Meldpunt Thuiszorg

Er gaat van alles mis in de thuiszorg. Van 50 thuiszorgorganisaties die wij onderzochten voldoen er 48 niet aan de regels voor het leveren van veilige en goede zorg.

Deel jouw ervaringen!

 

Mediapool Meldpunt afschrift namen 1200x800

Vreemde namen op je bankafschrift

Met onbegrijpelijke namen op de bankafschrift het lastig om grip houden op je uitgaven. Wij willen dit aanpakken en roepen hierbij jouw hulp in. Laat het ons weten als je een vreemde naam tegenkomt op je afschrift.

Meld hier vreemde namen

Belangrijke acties

Op dit moment komen wij in actie op deze onderwerpen
 • suiker-producten-nieuws

  Veel te veel suiker

  Ondanks beloftes van voedselfabrikanten bevatten veel voedingsmiddelen nog steeds veel toegevoegde suiker. Dat moet anders!

 • Datagraaien Facebook 1200x800px

  Baas over eigen data

  Veel websites delen zonder jouw toestemming je zoekgedrag op internet met advertentiebedrijven. Wij zijn hier klaar mee en roepen websites op om jouw privacy beter te beschermen! Kom in acie en steun ons!

 • Te snel kapot mediapool

  Te snel kapot!

  Is je wasmachine van 3 jaar oud kapot gegaan en is de reparatie heel duur? Werkt je smartphone na 2 jaar niet meer, terwijl je er netjes mee omgaat? Meld het via ons meldpunt. Dan ondernemen wij actie richting de fabrikant!

 • Weet wat je echt eet 1200x800

  Weet écht wat je eet

  Voedselverpakkingen staan vol met verkooppraatjes. Wij pleiten voor duidelijkheid op de voorkant van de verpakking. Zodat je in één oogopslag echt weet wat je eet.

Succesvolle acties

Resultaten waar we trots op zijn!
 • Geen gedoe garantie media pool 1200x800

  Geen gedoe garantie

  Onze campagne Geen Gedoe Garantie! zit erop. Door de steun van vele consumenten sloten ruim 300 bedrijven zich aan en beloofden ze garantie zonder gedoe. Daarmee is de campagne een succes!

 • Vinkjes overzicht

  Weg met het Vinkje!

  Dankzij de campagne van de Consumentenbond verdwijnen de misleidende Vinkjes van de verpakkingen van voedingsproducten.

 • belastingtelefoon

  Bel-me-niet register

  Ongewenste telefoontjes zijn verleden tijd dankzij het bel-me-niet-register. Dit is wettelijk verplicht dankzij de inspanningen van de Consumentenbond.

 • foute-betalingen

  Banken voeren naam-nummercontrole in

  Steeds meer banken voeren naam-nummercontrole bij het overboeken van geld in. Daarmee behoren foute overboekingen tot het verleden.