icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Headerchannel suiker.jpg

De strijd tegen suiker

Mensen zijn zich steeds bewuster van hun suikerinname en proberen die te beperken. Maar fabrikanten maken dit niet makkelijk. Ze stoppen te veel suikers in hun producten én gebruiken trucs om die suikers te verhullen.

Wij willen verandering

Jouw steun is nu hard nodig

 • Mediapool_NUTRI-SCORE_1200x800

  Steun het burgerinitiatief voor Nutri-score

  Onze campagne is succesvol. Eindelijk komt er een onafhankelijk voedselkeuzelogo op verpakkingen. Maar we zijn er nog niet, we hebben nog ruim 5000 stemmen nodig!

  Teken de petitie

 • Rijbewijs verlopen_1200x800

  Stop de rijbewijs-chaos

  Het is een rommeltje bij het CBR. De rijbewijzen van duizenden automobilisten zijn verlopen geraakt. Vind jij dat het CBR te weinig doet om de extra kosten te vergoeden die je hierdoor hebt gemaakt? 

  Meld je aan bij ons

 • Waarborgfonds energie 1200x800

  Faillissement energieleverancier mag consumenten niet duperen

  Energiebedrijven gaan failliet en jij kunt fluiten naar je centen. Wij vinden dat de consument niet de dupe mag zijn van een faillissement. Vind jij dat ook?

  Steun deze actie

Succes!

We hadden deze resultaten nooit kunnen behalen zonder jullie steun.
 • Mediapool collectieve schadevergoeding 1200x800

  Collectieve vergoeding massaschade wordt mogelijk

  Het wordt eindelijk mogelijk om in het belang van een grote groep mensen vergoeding te eisen voor massaschade. Gedupeerden hoeven straks niet meer individueel naar de rechter. De Tweede en Eerste Kamer hebben het wetsvoorstel voor collectieve schadevergoeding waar wij sinds 1988 voor strijden aangenomen.

  Hoe hebben we dit bereikt?

 • Artikel vitamines

  Veilige doseringen in vitaminepillen

  Succes! Sinds 1 oktober 2018 mogen fabrikanten en handelaren geen voedingssupplementen met schadelijke hoeveelheden vitamine B6 meer op de markt brengen. Uit onze test vitaminepillen in 2014 bleek dat er 3,5 tot 5,5 keer de veilige dagdosis B6 in vitaminepillen zat. We pleitten hierna voor wettelijk vastgestelde bovengrenzen.

  Toch roepen we op tot een boycot

 • boeterentes 1200x800

  Bank betaalt boeterente terug

  Resultaat van overleg dat Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond met de Volksbank hebben gevoerd, is dat deze bank te veel betaalde boeterente gaat terugbetalen aan ruim 20.000 klanten die tussen 14 juli 2011 en 14 juli 2016 hun hypotheek vervroegd hebben afgelost. Het gaat in totaal om 4,6 miljoen euro.

  Betaal geen te hoge boeterentes meer

   

actie-en-campagne-header.jpg

Jouw steun is hard nodig!

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor de belangen van álle consumenten in Nederland? Steun ons dan en word lid! Uiteraard ontvang je met een lidmaatschap veel meer voordelen. Zo krijg je toegang tot al onze testinformatie voor producten en diensten.

Ja, ik steun de Consumentenbond