! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wij voeren actie!

Of het nou gaat om voeding, privacy, financiële zaken of jouw rechten als consument. Wij stellen misstanden aan de kaak en voeren actie voor verandering.

Jouw steun is nu hard nodig

 • Schadelijke supplementen 1200x800

  Stop schadelijke supplementen

  Fabrikanten houden zich niet aan de maximale doseringen bij supplementen. Ook zien wij nog veel te vaak dat er claims op het etiket staan, die onjuist zijn. Dit is schadelijk. Overdoseringen en onterechte claims moeten verdwijnen!

  Meer weten

 • miskooploket

  Miskoop door misleiding

  Ben je ook in een mooie aanbieding van een buitenlandse webwinkel getrapt? Laat het er niet bij zitten! Je hebt recht op een veilig product. Ook bij een goedkoop product of een mooie aanbieding.

  Meld je miskoop

 • Privacy 2 1200x800

  TikTok niet ok

  TikTok schendt de privacy van kinderen. TikTok moet hiermee stoppen en een schadevergoeding betalen. Meld je (kind) aan en steun onze actie tegen TikTok.

  Claim je compensatie

 • volkswagen embleem nieuws

  Schadevergoeding voor Volkswagen dieselgate

  Volkswagen sjoemelde met de uitstootwaarden van dieselauto’s. Wij vinden dat Volkswagen de schade moet compenseren aan gedupeerde automobilisten en een boete verdient.

  Volg onze zaak

Succes!

We hadden deze resultaten nooit kunnen behalen zonder jullie steun.
 • Rijbewijs verlopen_1200x800

  Lange wachttijden bij CBR zijn voorbij

  De lange wachttijden bij het CBR zijn zo goed als voorbij. Stop de Rijbewijs-chaos is in december 2020 afgerond. Honderden gedupeerden hadden zich bij ons gemeld vanwege de chaos bij het rijbewijsbureau.

  Hoe hebben we dit bereikt?

 • woeker-1200x800

  Allianz compenseert woekerpolissen

  De Consumentenbond en Allianz zijn het eens over een compensatieregeling voor polishouders. Polishouders met een beleggingsverzekering van Abbey Leven, FinLife, Royal Nederland Levensverzekering, Universal Leven en Zwolsche Algemeene, krijgen een vergoeding van minimaal €500.

  Hoe hebben we dit bereikt?

 • Mediapool collectieve schadevergoeding 1200x800

  Collectieve vergoeding massaschade wordt mogelijk

  Het wordt eindelijk mogelijk om in het belang van een grote groep mensen vergoeding te eisen voor massaschade. Gedupeerden hoeven straks niet meer individueel naar de rechter. De Tweede en Eerste Kamer hebben het wetsvoorstel voor collectieve schadevergoeding waar wij sinds 1988 voor strijden aangenomen.

  Hoe hebben we dit bereikt?

Goeie actie? Word lid

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor de belangen van álle consumenten in Nederland? Steun ons dan en word lid. Kies het lidmaatschap dat het beste bij je past. Bijvoorbeeld toegang tot al onze testinformatie voor producten en diensten. Of juridische hulp bij consumentenproblemen.

Kies je lidmaatschap