icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Diesel-claim

Dieselauto met sjoemelsoftware? Claim compensatie

Fabrikanten van dieselpersonenauto's en -campers sjoemelden jarenlang met de software. Samen met onze partners willen we een schadevergoeding regelen voor (voormalige) bezitters en leaserijders. Check nu gratis of jouw diesel in aanmerking komt en claim je vergoeding!

Wil je weten hoe het precies zit? Lees dan eerst de veelgestelde vragen.

dieselclaim-1200x800px
Al 65.000+ deelnemers
 • Wat is er mis

  Autofabrikanten gebruikten jarenlang illegale software bij de productie van auto's en campers. Hierdoor werden er veel meer stikstofoxiden uitgestoten dan is toegestaan. Slecht voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee. Wil je weten hoe het precies zit? Lees dan eerst de veelgestelde vragen.

  Onze eis

  Je bent misleid en hebt niet gekregen waarvoor je hebt betaald. Dat nadeel willen we voor jou vergoed krijgen. Een vergoeding kan oplopen tot €3.000 of zelfs meer.

  Wat gaan we doen

  Heb jij tussen 1 september 2009 en 1 januari 2020 een dieselauto of camper gekocht of gehad? Doe de gratis kentekencheck en kijk of je recht hebt op vergoeding. Onze partners gaan samen met ons het juridisch gevecht aan.

 •  


  'Kopers van een nieuwe sjoemeldiesel hebben recht op €3000. Tweedehands €1500.'

  Rechtbank Amsterdam (Volkswagen claim)

   

Claim je schadevergoeding

 • check-je-kenteken-LL-personenauto-1200x500px

  Kentekencheck personenauto's

  Je hebt recht op compensatie. Houd je kenteken bij de hand en check gratis of jij in aanmerking komt.

  Check je personenauto

 • check-je-kenteken-LL-camper-1200x500px

  Kentekencheck campers met Fiat-motor

  Heb of had je een camper met een Fiat-motor? Eigenaren van nieuwe en gebruikte campers hebben ook recht op compensatie.

  Check je camper

Hoe werkt het?

Wij strijden tegen grote bedrijven die misbruik maken van hun macht. Als jij de dupe wordt van zo'n bedrijf, heb je recht op schadevergoeding. Maar, in je eentje maak je geen schijn van kans. Stichting Car Claim en de Volkswagen Group Diesel Efficiency Stichting voeren met hulp van ons het juridische gevecht met de sjoemeldieselfabrikanten. We werken hierbij ook samen met camperclub NKC en ConsumentenClaim.
 • meld-je-aan-1200x800px

  1. Meld je aan

  Meld je gratis en vrijblijvend aan voor de claim. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de Consumentenbond.

  Doe nu de kentekencheck

 • stappen-naar-de-rechter-1200x800px

  2. Naar de rechter

  Op dit moment voeren de Stichtingen met hulp van ons rechtszaken tegen verschillende automerken. Hieronder vind je de stand van zaken per automerk.

 • vergoeding-1200x800px

  3. Je krijgt een vergoeding

  Als de rechter de Stichting in het gelijk stelt, ontvang je een schadevergoeding. De Stichting houdt maximaal 25% in. Daarvan ontvangen wij een klein percentage. Als er geen schadevergoeding komt, betaal je niks. No cure, no pay.

Status procedures

Check hieronder de status van de procedures die we momenteel voeren. Bekijk of jouw merk en serie er ook bij zitten en claim je vergoeding.

Tijdlijn

10 april 2024

Groen licht in Renault-procedure

Goed nieuws!

Stichting Car Claim mag van de rechter namens alle Nederlandse gedupeerde automobilisten collectief procederen tegen Renault en Dacia. Hiermee kan de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak binnenkort van start.

29 januari 2024

Mondelinge behandeling Renault

De eerste zitting in fase 2 van de procedure. Belangrijkste onderwerp is de ontvankelijkheid van onze partner Stichting Car Claim.

24 januari 2024

Gunstig tussenvonnis Mercedes

Onze samenwerkingspartner Stichting Car Claim mag Mercedes-Benz-rijders met een sjoemeldiesel collectief vertegenwoordigen in de rechtbank. De achterban is groot genoeg. De Rechtbank Amsterdam gaf vandaag dit gunstige oordeel in onze procedure tegen Mercedes-Benz.

Veelgestelde vragen

Goeie actie? Word lid

Eerlijk is eerlijk, de Consumentenbond is nergens zonder zijn leden. Hoe meer steun hoe meer wij kunnen strijden voor een eerlijke en veilige markt. Steun ons ook. Je bent al lid voor €3,25 per maand.

Belangenbehartiging-acties-grey-1200x800px