icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Peugeot

Peugeot is de grootste exporteur van Franse auto's. Helaas werd de lucht daar niet schoner van, want de fabrikant overtrad jarenlang bewust de emissievoorschriften.

   

Fabrikant

Stellantis (voorheen Groupe PSA)

Quote

'Vanaf de ontwerpfase tot aan het einde van de levensduur probeert Peugeot de impact van zijn auto’s op het milieu te beperken.'

(bron: peugeot.nl)

Aantal geschatte sjoemeldiesels in Nederland

135.000

Check of je kunt claimen

Wat is het probleem?

Naast Volkswagen bleek ook Peugeot de Europese emissiewetgeving bewust te omzeilen. Peugeot verkocht zijn diesels als groen en eco-vriendelijk. In werkelijkheid waren de auto voorzien van manipulatiesoftware, bedoeld om de typegoedkeuringstests te kunnen doorstaan.

De auto's stoten onder in normale gebruiksomstandigheden veel meer NOx uit dan wettelijk is toegestaan. In Frankrijk werd Peugeot in juni 2021 na een strafrechtelijk onderzoek aangeklaagd op grond van misleiding voor het gebruik van verboden manipulatie-instrumenten.

Peugeot weigert verantwoordelijkheid te nemen. Tot op de dag van vandaag heeft de fabrikant geen inspanningen gedaan om de dieselauto's alsnog te laten voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van NOx-uitstoot.

Is jouw Peugeot een sjoemeldiesel?

Check je kenteken en meld je bij ons aan voor de procedure van Stichting Car Claim.