icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Espressomachines

Wij testen verschillende espressomachines. Van machines voor cups tot volautomaten. En we geven tips voor de lekkerste koffie.

Kies de beste espressomachine voor jou

Bekijk de beste
predicaatjes-nieuwe header dossierhomepages

We hebben .... espressomachines getest

Resultaten worden opgehaald...

Keuzehulp espressomachines

Kies in een paar stappen de espressomachine die het best bij je past.
Irene la Faille, Expert Woning & Huishouden

Ben je lid?

Dan krijg je premium advies met testresultaten uit laboratorium-onderzoek.

Inloggen

Nieuw & interessant

 • iconen GFT
  Nieuws | 11 jan.

  Koffiepads bij het gft-afval

  Koffiepads en theezakjes mogen nu in de gft-afvalbak. Dat geldt (voorlopig) niet voor koffiecups die claimen composteerbaar te zijn. Die zijn nog onvoldoende biologisch afbreekbaar voor het gft.
 • Dolce gusto Koffiecups
  8 nov.

  Alternatieve Dolce Gusto cups

  Originele cups voor Dolce Gusto zijn verkrijgbaar in vele smaken. Naast cups voor koffie, kun je ook cups kiezen voor bijvoorbeeld cappuccino, choco en thee. Ook kun je van andere merken cups kopen voor in je Dolce Gusto machine.
 • alternatieve-koffie-cups
  8 nov.

  Alternatieve nespressocupjes

  Originele koffiecups voor Nespresso zijn verkrijgbaar in veel smaken. Maar inmiddels kun je ook van vele andere merken cups kopen voor in de Nespressomachine.
 • Artikel_goedkoopstekopjeespresso
  8 nov.

  Kosten espressomachine

  Koffie uit een cup is duurder dan van gemalen koffiebonen. Maar bij de machines ervoor is het andersom. Hoe zet je het voordeligst een kopje espresso?
 • Review Espresso

  Hoe bevalt je espressomachine?

  Help anderen met een review over jouw espressomachine.

 • Espressomachines video hoe we testen video
  3 okt.

  Hoe wij espressomachines testen

  In de test espressomachines testten we volautomaten, koffiecupmachines en pistonmachines. Wij testen de smaak, de kwaliteit van koffiezetten en het gebruiksgemak.

Video's espressomachines

Onze experts vertellen alles wat je moet weten over een espressomachine kopen. Ook probeerden ze een aantal espressomachines uit

Bekijk onze video's

Espressomachine kopen: waar let je op?

Espressomachines zijn er in allerlei varianten. Je kunt kiezen voor een koffiecupmachine (met capsules), een halfautomatische pistonmachine of een volautomaat. Wij helpen je met het kiezen van het juiste apparaat.

Irene La Faille
Irene la Faille Expert Woning & Huishouden
 1. 1

  Video's espressomachines

  Onze experts vertellen alles wat je moet weten over een espressomachine kopen. Ook probeerden ze een aantal espressomachines uit

  Bekijk onze video's

  Inklappen
 2. 2

  Soorten espressomachines

  Beste_detail_Espresso_volautomaat

  Volautomaat

  Met volautomatische espressomachines zet je met één druk op de knop verschillende soorten koffie, eventueel met melk. De koffiebonen worden vers gemalen. Je hebt veel instellingsmogelijkheden.

  Beste_detail_Espresso_portie

  Koffiecupmachine

  Voor Koffiecupmachines gebruik je koffiecupjes van bijvoorbeeld Nespresso of Dolce Gusto. De apparaten zijn het goedkoopst en het eenvoudigst. Ze zijn simpel te bedienen en schoon te maken.  

  Beste_detail_Espresso_halfautomaat

  Pistonmachine

  Met een halfautomatische pistonmachine waan je je een echte barista. Je vult de filterhouder met gemalen koffie, tampt de koffie aan en regelt de watertoevoer. Totdat je jouw perfecte koffie in de vingers hebt. 

  BesteDetail-KoffiezetApparaten-Glass

  Of toch een andere?

  Met een koffiezetapparaat zet je grotere hoeveelheden filterkoffie, die je warm kunt houden. Of kies voor de smaak en gemak van een Senseo-apparaat.

  Inklappen
 3. 3

  Wat is je budget?

  Koffiecupmachines goedkoopst

  Koffiecupmachines zijn vaak goedkoper dan volautomaten of pistonmachines. Je koopt ze al voor minder dan €100. Voor een volautomaat of pistonmachine betaal je al gauw een paar honderd euro. De prijs hiervan kan oplopen tot meer dan €1500. 

  Bonen goedkoper dan koffiecups

  Maar de koffiecups die je gebruikt zijn juist duurder dan koffiebonen voor volautomaten of pistonmachines. Zelfs een kopje van een exclusief pak koffiebonen is vaak goedkoper dan met een koffiecup. Toch kun je ook voordeliger niet-originele koffiecups vinden. 

  Hoeveel kopjes espresso per dag?

  Waarmee je het goedkoopste kopje zet, hangt af van hoeveel je dagelijks drinkt. Een paar kopjes per dag zijn meestal voordeliger met een koffiecupmachine. Maar vanaf 2 kopjes per dag ben met je met originele Nespressocups al duurder uit dan koffie met een volautomaat van €300. 

  Lees meer:

  Goedkoopste kopje espresso

  Video: 3 tips om op te letten

  Inklappen
 4. 4

  Melkopschuimers

  Drink je graag een cappuccino of latte macchiato, kies dan een goede melkopschuimer bij je espressomachine. 

  Stoompijpje

  Een stoompijpje hang je in een kannetje met melk om zo handmatig melk op te schuimen. Je ziet dit met name bij pistonmachines, maar ook bij eenvoudiger volautomaten. Automatische stoompijpjes schuimen automatisch melk op in een kannetje of direct in het glas. 

  Geïntegreerd melkreservoir

  Een melkreservoir zit in of aan de machine. Met één druk op de knop zet de machine automatisch een cappuccino. Je vindt dit vooral bij volautomaten.

  Melkslangetje met cappucinnatore

  Je hangt het slangetje in een losse kan of een melkpak. Met een druk op de knop wordt de melk opgezogen en schuimt de cappuccinatore de melk op. 

  Losse melkopschuimer

  Je kunt ook een losse melkopschuimer gebruiken om melk op te schuimen. Nespresso verkoopt machines met een Aeroccino melkopschuimer, die soms áán het apparaat zit. 

  Melkcapsules

  Voor een cappuccino met een koffiecupmachine van Dolce Gusto gebruik je twee koffiecapsules: eentje voor de koffie en eentje speciaal voor de melk en het schuim. 

  Lees meer:

  Melkopschuimers

  melk-opschuimen
  Inklappen
 5. 5

  Instellingen en extra's

  Met name volautomaten hebben allerlei (handige) extra’s. Ook kun je daarop met verschillende instellingen je favoriete kopje koffie maken. In principe geldt: hoe meer instellingen en extra’s, hoe duurder het apparaat.

  Instellingen

  Maalgraad: om te bepalen hoe fijn of grof de bonen gemalen worden, stel je de maalgraad in. Hoe fijner de koffie hoe sterker de extractie.

  Temperatuur: kies hoeveel graden het water is vóórdat het met de koffie in aanraking komt door de temperatuur in te stellen.

  Koffiehoeveelheid / sterkte: hoeveel koffie er gebruikt wordt voor één kopje. Hoe meer koffie, hoe sterker de koffie, door de koffiesterkte in te stellen. 

  Waterhoeveelheid: het volume van je kopje espresso regel je door het koffievolume in te stellen. Hoe meer water, hoe voller je kopje. 

  Extra’s

  Waterfilter: wordt soms met de machine meegeleverd. Er komt minder kalk in de machine terecht, als je zo'n waterfilter in het waterreservoir plaatst. 

  Kopjeswarmer: een verwarmd rekje bovenop de machine om kopjes op te plaatsen. Door een kopjeswarmer heb je altijd een verwarmd kopje om de koffie in te zetten.

  Connected: enkele volautomaten kun je bedienen met een app. Op de app kun je precies jouw favoriete koffie samenstellen en opslaan. De koffie start met lopen via de app. Je moet helaas wel zelf nog het kopje eronder zetten.

  Gebruiksgemak
  Inklappen
 6. 6

  Welk merk espressomachine kies je?

  Er zijn heel wat merken om uit te kiezen als je een espressomachine wilt kopen. Grote merken voor volautomaten zijn De'Longhi, Philips en Siemens.  Krups en Magimix zijn populaire merken koffiecupmachines. 

  In het laboratorium testen we wat de beste espressomachine is. Maar hoe tevreden zijn gebruikers over hun espressomachine? We vroegen het aan 3880 consumenten uit het Consumentenbond Panel.

  Gangbare merken zoals De'Longhi en Magimix Nespressomachines scoren goed, maar het duurdere merk Jura steekt met kop en schouders boven de rest uit.

  Lees meer:

  Goede merken espressomachines

  Video: Bekijk waar je uit kunt kiezen

  Inklappen
 7. 7

  Kies de espressomachine die bij je past

  Beantwoord met onze keuzehulp een paar vragen en kies de juiste espressomachine.

  Help mij kiezen

  Espresso Keuzehulp - Columns
  Inklappen