icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Internet en tv vergelijken

Vergelijk internet- en tv-providers en stap over!

Wat is de beste provider voor jou?

Internet en tv vergelijken

Van goedkoop internet en tv, tot het abonnement met het uitgebreidste tv- abonnement: je vergelijkt ze in onze internet en tv vergelijker. Vergelijk internet- en tv-aanbieders op internetsnelheid, tv-abonnement en prijs. Zie eenvoudig welke aanbiedingen er zijn en welk pakket het beste bij je past.

Sluit direct een abonnement af of stap over naar een andere provider.

Om goed te vergelijken vragen wij eerst je postcode. Dan weet je meteen dat de aanbieders die je ziet ook internet en tv aanbieden op jouw adres.

tv-internet-column

Waarom internet en tv vergelijken bij de Consumentenbond?

 • Veel consumenten hebben al jaren hetzelfde internet- en tv-abonnement. Zonde, want je betaalt dan teveel.

  Wanneer je overstapt kun je gebruikmaken van nieuwe internet en tv aanbiedingen. Voor een lagere prijs krijg je dan een snellere verbinding of een uitgebreider tv-abonnement.

  Bij ons kun je internet- en tv-aanbieders vergelijken op prijs én op kwaliteit.

  Beoordeling door consumenten

  Elke maand geven 7500 consumenten een oordeel voor internet en tv. Een tv-storing of traag internet kan bij elke provider voorkomen. Maar uit ons onderzoek naar de beste provider blijkt dat er grote verschillen zijn tussen aanbieders. Met onze testoordelen maken we het kiezen tussen internet- en tv-providers makkelijk.

Internet en tv kiezen: waar let je op?

 • Welke snelheid heb je nodig?

  Internet zonder haperingen willen we allemaal. Je wilt natuurlijk ook niet te veel betalen. Welke snelheid je nodig hebt hangt af van je gebruik en het aantal gebruikte apparaten. 

  Ben je alleen, dan volstaat een verbinding vanaf 20 Mbit/s. Daarmee kun je Netflix kijken en tegelijkertijd appen. In een gezin gaat internetten vlotter met een verbinding vanaf 40 Mbps. Met snelheden vanaf 100 Mbps kun je met meerdere apparaten tegelijkertijd vlot internetten. Denk bijvoorbeeld aan het streamen van ultra hd-video en gamen. 

Veelgestelde vragen internet en tv vergelijken