! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Internet en bellen vergelijken

Vergelijk aanbieders en stap over!

Wat is de beste provider voor jou?

Voer een geldige postcode in

Voer een geldig huisnummer in

Kies je huidige provider

Internet en bellen vergelijken

Vergelijk providers voor internet en bellen. Zie eenvoudig wat de verschillen zijn en welk abonnement het beste bij je past. Sluit direct een abonnement af of stap over naar een andere provider.

Om goed te vergelijken vragen wij eerst je postcode. Dan weet je meteen dat de aanbieders die je ziet ook de diensten voor internet en bellen aanbieden op jouw adres.

internet-bellen-column 2

Waarom internet en bellen vergelijken bij de Consumentenbond?

Veel consumenten zitten al jaren bij dezelfde internet- en telefoonprovider. Zonde, want je betaalt dan teveel voor een abonnement. Voor een lagere prijs kun je een snellere verbinding krijgen en een beter belpakket. Bij ons kun je internet- en belabonnementen vergelijken op prijs én op kwaliteit.

Beoordeling door consumenten

Elke maand geven 7500 consumenten een oordeel voor de kwaliteit van hun verbinding. Een telefoonstoring of traag internet kan bij elke provider voorkomen. Maar uit ons onderzoek naar de beste provider blijkt dat er grote verschillen zijn tussen aanbieders van internet en bellen. Met onze testoordelen maken we het kiezen tussen internet en telefoonproviders makkelijk.

Internet en bellen kiezen: waar let je op?

  • Welke snelheid heb je nodig?

    Internet zonder haperingen willen we allemaal. Je wilt natuurlijk ook niet te veel betalen. Welke snelheid je nodig hebt hangt af van je gebruik en het aantal gebruikte apparaten. 

    Ben je alleen, dan volstaat een verbinding vanaf 20 Mbit/s. Daarmee kun je Netflix kijken en tegelijkertijd appen. In een gezin gaat internetten vlotter met een verbinding vanaf 40 Mbps. Met snelheden vanaf 100 Mbps kun je met meerdere apparaten tegelijkertijd vlot internetten. Denk bijvoorbeeld aan het streamen van ultra hd-video en gamen. 

Veelgestelde vragen Internet en bellen vergelijken