icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuws


2024

Gisteren

Eerste (krappe) voldoende voor BelastingTelefoon in 15 jaar

De BelastingTelefoon scoort voor het eerst in 15 jaar een voldoende in een onderzoek van de Consumentenbond. De dienst krijgt een 6,1. Toch is de Consumentenbond nog niet tevreden, want er gaat nog te veel fout en de wachttijden zijn erg lang.

26 februari 2024

Hardleerse reisaanbieders blijven misleiden

Nog steeds klopt twee derde van de onderzochte reisaanbiedingen niet, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De prijs verandert tijdens het boeken, er komen tijdens of na het boeken nog verplichte kosten bij of er ontbreekt essentiële informatie. Omdat reisaanbieders zich nog steeds niet aan de wettelijke regels houden, gaat de Consumentenbond aanbieders dagvaarden.

22 februari 2024

Hof Leeuwarden snijdt Volkswagen de pas af in dieselclaimzaak

Volkswagen heeft opnieuw een gevoelige tik gekregen in de langslepende dieselclaimaffaire. Het hof in Leeuwarden wees een verzoek van de autofabrikant af om een hoger beroep in Amsterdam te laten behandelen of de procedure aan te houden.

16 februari 2024

Ook compensatie voor woekerpolisgedupeerden Achmea

​​​​​​​De Consumentenbond, ConsumentenClaim, Wakkerpolis, Stichting Woekerpolisproces en Vereniging Woekerpolis.nl hebben akkoord bereikt met verzekeraar Achmea over compensatie voor een groep consumenten met een woekerpolis. Achmea trekt hiervoor 60 miljoen euro uit. De Consumentenbond en Vereniging Woekerpolis.nl staken hiermee hun juridische procedures tegen de verzekeraar.

13 februari 2024

Opsteker voor consumenten: salderingsregeling zonnepanelen blijft

De Consumentenbond is blij dat de Eerste Kamer tegen het wetsvoorstel heeft gestemd om de salderingsregeling voor zonnepaneelbezitters af te schaffen. Er moet eerst een solide alternatief liggen, aldus de Consumentenbond.

13 februari 2024

Emma Sleep belooft beterschap en compensatie

Matrassenfabrikant Emma Sleep gaat klanten beter helpen en ze compenseren voor lange levertijden. Dat belooft het bedrijf aan de Consumentenbond, die Emma Sleep had aangesproken na een grote hoeveelheid klachten.

10 februari 2024

Koop niet bij Refurbished.nl

De Consumentenbond waarschuwt om niet meer te bestellen bij webwinkel Refurbished.nl. Aanleiding is de aanhoudende stroom klachten over het bedrijf. Ook gaf Refurbished.nl geen gehoor aan een ultimatum dat de Consumentenbond had gesteld.

7 februari 2024

Google weert advertenties van loodgieters

Google gaat advertenties van loodgietersbedrijven weren op zijn platform. Dat heeft het bedrijf laten weten aan de Consumentenbond. De Consumentenbond had aangedrongen op stappen na aanhoudende klachten over malafide loodgieters.

6 februari 2024

Visvervangers zelden een goed alternatief voor vis

De meeste visvervangers bevatten niet de gezonde eigenschappen van echte vis. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. In de meeste gevallen ontbreken de visvetzuren en in een groot deel van de producten zit bijna geen eiwit.

30 januari 2024

Eerst goed alternatief voordat salderingsregeling sneuvelt

Het wetsvoorstel afbouw salderingsregeling zit zo vol onzekerheden dat huishoudens afhaken bij het kopen of aanleggen van zonnepanelen. Dat zeggen Aedes, de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Nederlandse Gemeentes en de Woonbond. De organisaties roepen de Eerste Kamer op om het wetsvoorstel, zoals het er nu ligt, niet te steunen.

23 januari 2024

Aziatische auto's meest betrouwbaar

Aziatische personenauto's vertonen de minste mankementen en zijn daarmee de meest betrouwbare auto's. Dat blijkt uit een onderzoek van 8 Europese consumentenorganisaties, waaronder de Consumentenbond. Maar Teslarijders zijn het meest tevreden over hun bolide.

23 januari 2024

Belevenisbonnen van Bongo, GiftForYou en Wonderbox vallen vaak tegen

Belevenisbonnen van Bongo, GiftForYou en Wonderbox vallen vaak tegen. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De bonnen voor een borrel, diner of overnachting misleiden met het aantal locaties waar ze in te leveren zijn en er gelden meestal beperkingen. Bovendien dekken de bonnen vaak niet alle kosten, waardoor je moet bijbetalen.

19 januari 2024

Verkiezing Bondsraad Consumentenbond

Dit voorjaar vindt de Bondsraadverkiezing van de Consumentenbond plaats. Leden die zich verkiesbaar willen stellen, kunnen dat doen tot 15 februari.

10 januari 2024

Nieuwe overwinning in massaschadeclaim tegen TikTok

De rechtbank Amsterdam oordeelde woensdag 10 januari 2024 dat Stichting Take Back Your Privacy – ondersteund door de Consumentenbond – exclusief de belangen mag behartigen van Nederlandse kinderen in een massaschadeclaim tegen TikTok. TikTok schendt volgens hen namelijk op grote schaal de privacy van ruim 1,5 miljoen Nederlandse kinderen.

9 januari 2024

Consumentenorganisaties schikken met NN: 300 miljoen euro voor woekerpolissen

De Consumentenbond, ConsumentenClaim, Wakkerpolis, Stichting Woekerpolisproces en Vereniging Woekerpolis.nl zijn het eens geworden over een schikking met NN Group (NN) voor woekerpolisgedupeerden. Met de deal is een bedrag gemoeid van ongeveer 300 miljoen euro. Alle juridische procedures tegen NN worden hiermee stopgezet.

2023

29 december 2023

Ook in 2024 grote kans op patiëntenstops, Consumentenbond opent meldpunt

Uit een inventarisatie van de Consumentenbond blijkt dat in 2024 bij tientallen ziekenhuizen opnieuw sprake is van omzetplafonds. Hierdoor weten consumenten niet zeker of ze het hele jaar terecht kunnen bij het ziekenhuis van hun voorkeur. Maar er zijn meer problemen in de zorg. Daarom opent de Consumentenbond een meldpunt voor consumenten.

28 december 2023

Fletcher Hotels overstag na aankondiging rechtszaak

Consumenten kunnen verlopen hotelvouchers alsnog inwisselen bij Fletcher Hotels. Ook verkoopt Fletcher voortaan vouchers die minstens 2 jaar geldig zijn. Daartoe besloot de hotelketen nadat de Consumentenbond een rechtszaak tegen het bedrijf voorbereidde.

22 december 2023

Herbruikbare plastic drinkfles blijkt beter voor milieu dan rvs-fles

Herbruikbare drinkflessen gemaakt van plastic zijn veel beter voor het milieu dan die van roestvrijstaal (rvs). Dat blijkt uit onderzoek van 6 Europese consumentenorganisaties, waaronder de Consumentenbond.

21 december 2023

Miljoenenclaim voor Samsung wegens verboden prijsafspraken

Stichting Consumenten Competition Claims is samen met de Consumentenbond een rechtszaak gestart tegen Samsung. De fabrikant moet consumenten compenseren voor schade die ze hebben geleden door verboden prijsafspraken.

19 december 2023

Basisboodschappen dalen in prijs, maar nog lang niet op oude niveau

De prijzen van basisboodschappen dalen voorzichtig. Dat blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond. Het afgelopen half jaar werden basisproducten gemiddeld 3% goedkoper. Maar nog steeds zijn ze 31% duurder dan 2 jaar geleden.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in