icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

2022

Gisteren

Maaltijdbezorgers misleiden met verstopte kosten en aanbod

Maaltijdbezorgers Deliveroo en Uber Eats misleiden consumenten door servicekosten te verstoppen. Uber Eats laat ook het aanbod van restaurants veel groter lijken dan het daadwerkelijk is. En de prijsgarantie van Thuisbezorgd.nl blijkt weinig waard.

24 mei 2022

Prijzen A-merken stijgen harder dan die van huismerken

De prijzen van A-merken in de supermarkt stegen in een jaar tijd harder dan die van huismerken. De prijzen van A-merken gingen 10% omhoog, die van huismerken 7%. Dat blijkt uit de meest recente prijspeiling van de Consumentenbond.

17 mei 2022

Bondsraad vergadert op 28 mei 2022

Op 28 mei 2022 houdt de Bondsraad zijn voorjaarsvergadering. Op de agenda staat onder meer de vaststelling van het jaarverslag/jaarrekening 2021.

17 mei 2022

Twee afraders bij test autostoeltjes

De Consumentenbond raadt consumenten af om de Kinderkraft Comfort Up en Urban Kanga Uptown TV107 te kopen. Beide autostoeltjes komen slecht uit de test van de Consumentenbond. De stoeltjes bieden te weinig bescherming bij een botsing van opzij, wat voor een grotere kans op letsel zorgt.

11 mei 2022

Succes: Eerste Kamer stemt voor incassoregister

De Consumentenbond is blij met de komst van het verplichte register voor incassobureaus. Dinsdag 10 mei nam de Eerste Kamer een wetsvoorstel aan dat de invoering van het register mogelijk maakt. De wet is een belangrijke overwinning voor de Consumentenbond.

10 mei 2022

Consumentenbond lanceert predicaat Groene Keuze

De Consumentenbond lanceert een nieuw predicaat: Groene Keuze. Hiermee kunnen consumenten in één oogopslag zien welke producten in de tests van de Consumentenbond hoog scoren op duurzaamheid.

9 mei 2022

Niet alle zonnebrand biedt beloofde bescherming

Niet alle zonnebrandmiddelen bieden voldoende bescherming tegen de zon blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Uit een update van de jaarlijkse zonnebrandtest blijkt dat 3 producten niet de beloofde Sun Protection Factor (SPF) halen.

4 mei 2022

NWWI dicht groot datalek na alarm Consumentenbond

Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) heeft na een waarschuwing van de Consumentenbond een groot datalek gedicht. Via het lek waren honderdduizenden taxatierapporten en miljoenen andere privédocumenten te bekijken.

3 mei 2022

Helft energieleveranciers betaalt te weinig voor teruggeleverde stroom

De helft van de energieleveranciers betaalt (veel) te weinig voor stroom die ze teruggeleverd krijgt van klanten met zonnepanelen. Dat constateert de Consumentenbond op basis van onderzoek.

26 april 2022

Online abonnement opzeggen nog te vaak te moeilijk

1 op de 4 bedrijven die online zijn diensten aanbiedt, maakt het voor consumenten te moeilijk om online op te zeggen. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Daarmee overtreden de bedrijven de wet.

25 april 2022

Mager rundergehakt soms vetter dan shoarma of spareribs

De vetpercentages van (extra) mager rundergehakt in de supermarkt lopen flink uiteen, van 7,9% tot 15%. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond. Mager rundergehakt is daarmee vetter dan is vastgelegd in de Europese regels voor gehakt vlees.

8 april 2022

Convenant beschermt consumenten tegen cashboete

Consumenten hoeven de komende jaren niet extra te betalen voor normaal gebruik van contant geld. De Consumentenbond heeft daarover afspraken gemaakt met onder meer De Nederlandse Bank (DNB), het Ministerie van Financiën en de bankensector. Minister Kaag (Financiën) bood vandaag het Convenant Contant Geld aan aan de Tweede Kamer.

5 april 2022

Consumentenbond pleit opnieuw voor isolatievoucher

​​​​​​​De Consumentenbond roept het kabinet op om een isolatievoucher in te voeren. De isolatietegoedbon past goed in het isolatieprogramma dat minister Hugo de Jonge op 2 april presenteerde.

30 maart 2022

Hornbach opnieuw goedkoopste bouwmarkt, Bauhaus timmert aan de weg

Hornbach is de goedkoopste bouwmarkt van Nederland. Dat blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond. Bij de bouwmarkt liggen de prijzen zo’n 11% lager dan het gemiddelde. Wel is klussen flink duurder geworden voor doe-het-zelvers.

29 maart 2022

Zelfde auto, andere verzekeringspremie

Verzekeraars bepalen hun autoverzekeringspremies niet alleen op basis van merk, model en bouwjaar. Ook op de regio of stad waar iemand woont. Premies kunnen daardoor honderden euro’s van elkaar verschillen. Zelfs binnen 1 straat. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

25 maart 2022

Consumentenbond en Stichting Car Claim werken samen in dieselclaim

De Consumentenbond en Stichting Car Claim gaan samen de strijd aan tegen fabrikanten van sjoemeldiesels. De partijen bundelen lopende en toekomstige collectieve claims. En richten zich daarbij op verschillende automerken die sjoemelsoftware gebruikten.

23 maart 2022

Consumentenbond blij met strenger toezicht energiebranche

De Consumentenbond is blij dat de ACM het toezicht op energieleveranciers aanscherpt. De Consumentenbond dringt al langer aan op steviger toezicht en praat graag mee over uitbreiding van wettelijke eisen.

14 maart 2022

Consumentenbond helpt bij verduurzamen woning

Met de Zorgeloos Duurzaam Wonen Huisscan helpt de Consumentenbond huizenbezitters bij het verduurzamen van hun woning. Op 1 plek: advies, offertes en installatie en inschrijven voor een Isolatiecollectief.

3 maart 2022

Fabrikanten informeren onvoldoende over updates

Fabrikanten van slimme producten informeren consumenten onvoldoende over hoelang ze updates kunnen verwachten. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Maar 1 op de 5 fabrikanten informeert over updates.

28 februari 2022

Consumentenbond: ‘Minister grijp in bij overtreders KLM en Transavia’

De Consumentenbond wil dat minister Harbers (IenW) ingrijpt bij KLM en Transavia. De luchtvaartmaatschappijen houden zich niet aan de wettelijke regels voor terugbetalen van geannuleerde vluchten.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in