! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Onderzoek automankementen

Test
|
Hoe moderner de auto, des te meer het een rijdende computer is. Dat heeft absoluut zijn voordelen, maar de kans op pech door opspelende elektronica rukt alleen maar op. Bij welke auto’s gaat het beruchte rode lampje van het motormanagement gemiddeld het meest branden? De Consumentenbond zocht dit door middel van een enquête uit.
Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Auto, Fiets & Reizen Gepubliceerd op: 26 oktober 2020

Enkele highlights

 1. 1
  De grootste stijger

  De grootste stijger komt van Italiaanse huize. Dit merk, dat goed is in kleine stadsauto's, scoort een stuk beter dan in 2019. Ook een merk uit de Volkswagen-stal dat vorig jaar nog laatste stond, komt nu een stuk hoger in de ranglijst door de goed scorende compacte auto van hun merk.

 2. 2
  Elektrische auto's niet altijd probleemloos

  Een bekend merk dat veel elektrische auto's verkoopt, doet het helaas minder goed in de betrouwbaarheidsstatistieken. Tech-nerds vinden het heel fijn dat de software 's nachts 'over the air' automatisch wordt vernieuwd, maar de berijders constateren dan te vaak dat de nieuwe software de problemen alleen maar verergert.

 3. 3
  Hoe doen de Franse merken het?

  Zonder namen te noemen: niet best. Slechts één Frans merk doet het relatief nog aardig goed. De rest bungelt allemaal onderaan de betrouwbaarheidstabel.

Wij hebben resultaten van 27 merken en 150 types in kaart gebracht.

Conclusie

De best presterende auto

De allerbetrouwbaarste? Dat is voor het zoveelste jaar op rij een auto uit Japan. Slechts één op de 30 eigenaren moest een keertje langs bij de garage voor iets dat eigenlijk kon wachten. Bekijk hoe alle merken in 2020 scoren op automankementen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue