icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
verhuizen--header.jpg

Verhuizen

Als je gaat verhuizen komt er veel op je af. Zo zijn er een heleboel praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Denk aan het aanpassen van je verzekeringen, maar ook internet- en energieaansluiting. We delen graag onze tips met je voor een zo ontspannen mogelijke verhuizing.

Else Meijer

Else Meijer , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:2 oktober 2018


Verhuizen: praktisch regelen

Geef op tijd je adreswijziging door aan instanties. Het kan ook makkelijk zijn om je post een tijdje door te laten sturen met de verhuisservice van Post.nl.

Vaak kun je je energiecontract meeverhuizen. Maar check eerst of het niet slimmer is om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Voor een nieuwe waterleverancier kun je niet zelf kiezen. Wel is het belangrijk om ook hiervoor op tijd je adreswijziging door te sturen.

Wil je internetproblemen rondom de verhuizing voorkomen, lees dan ook onze tips over internetproviders en wifi in je nieuwe huis.

Verhuis je naar een andere plaats of wijk? Dan wil je misscchien een nieuwe huisarts, tandarts en vaste apotheek. Nieuwe zorgverleners mag je zelf uitkiezen, eventueel kan je zorgverzekeraar hierbij helpen.

  Aanpassen verzekeringen

  Stuur ook je verzekeraars tijdig een adreswijziging en check meteen of je je verzekeringen moet aanpassen. Denk aan je inboedelverzekering en opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering maar ook aan je autoverzekering. Overstappen naar een andere verzekeraar kan bij een verhuizing ook voordelig uitpakken.

  Verhuizen: zelf doen of laten doen

  Verhuizen met een verhuizer is duurder, maar het kan je veel werk uit handen nemen. De prijzen tussen verhuisbedrijven verschillen vaak enorm. Overweeg je een verhuizer in te schakelen, vraag dan verschillende gespecificeerde offertes aan. Check ook of de verhuizer verzekerd is tegen schade. Wij geven je tips om een goed verhuisbedrijf te vinden.

  Goedkoper en vaak ook gezelliger is het om je inboedel zelf te verhuizen, met hulp van vrienden en familie. Je hebt dan nog wel een verhuisbus nodig en voldoende verhuisdozen.

  Verhuiscoach

  Nieuw huis? Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos. Meld je aan voor de online Verhuiscoach en ontvang per mail alle informatie voor je nieuwe huis.

  Inschrijven

  Kader Verhuiscoach

  Nieuw & interessant

  • opslag-units
   24 sep.

   Je inboedel opslaan

   Ga je verhuizen of verbouwen en heb je tijdelijk ruimtegebrek, dan kun je je spullen tijdelijk elders opslaan. Welke mogelijkheden zijn er, waar moet je op letten?
  • aanhanger-verhuizen
   24 sep.

   Aanhangwagen huren

   Een aanhangwagen huren is meestal goedkoper dan een verhuisbus huren. Bij welke aanbieder kun je het voordeligst huren? En waar moet je verder op letten?
  • eerste-huis-kopen

   Nieuw huis?

   Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.

  • verhuischecklist-deurposter

   Gratis verhuischecklist

   Ga je verhuizen en wil je zeker weten dat je niks vergeet? Met de ultieme checklist heb je alles op een rij.