icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Verhuizen

Verhuizen

Als je gaat verhuizen komt er veel op je af. Zo zijn er een heleboel praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Denk aan het aanpassen van je verzekeringen, maar ook je internet- en energieaansluiting. We delen graag onze tips met je voor een zo ontspannen mogelijke verhuizing.
evelien mansens

Evelien Mansens , Expert Wonen & Leven Bijgewerkt op: 15 november 2019

Verhuizen: zelf doen of laten doen

Verhuizen met een verhuizer is duurder, maar het kan je veel werk uit handen nemen. De prijzen van verhuisbedrijven verschillen vaak enorm. Verhuisplatform Scanmovers heeft een verhuiskostentool. De tool geeft snel een indicatie van de kosten. Overweeg je een verhuizer in te schakelen? Vraag dan verschillende gespecificeerde offertes aan.

Controleer ook of de verhuizer verzekerd is tegen schade. Wij geven je tips om een goed verhuisbedrijf te vinden.

Goedkoper en vaak ook gezelliger is het om je inboedel zelf te verhuizen, met hulp van vrienden en familie. Je hebt dan nog wel een verhuisbus nodig en voldoende verhuisdozen.

Verhuizen: praktisch regelen

Geef op tijd je adreswijziging door aan instanties. Het kan ook makkelijk zijn om je post een tijdje door te laten sturen met de verhuisservice van PostNL.

Vaak kun je je energiecontract meeverhuizen. Maar controleer eerst of het niet slimmer is om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier.

Een nieuwe waterleverancier kun je niet zelf kiezen. Wel is het belangrijk om ook hiervoor op tijd je verhuizing door te geven.

Wil je internetproblemen rondom de verhuizing voorkomen, lees dan ook onze tips over internetproviders.

Verhuis je naar een andere plaats of wijk? Dan wil je misschien een nieuwe huisarts, tandarts en vaste apotheek. Nieuwe zorgverleners mag je zelf uitkiezen.

Aanpassen verzekeringen

Stuur ook je verzekeraars tijdig een adreswijziging en controleer meteen of je je verzekeringen moet aanpassen. Denk aan je inboedelverzekering en opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering maar ook aan je autoverzekering.

Overstappen naar een andere verzekeraar kan bij een verhuizing voordelig uitpakken.

Nieuw & interessant

 • gereedschap-klussen-keukenkastjes
  25 nov.

  Gereedschap huren

  Bouwmarkten en andere bedrijven verhuren gereedschap. Wij zochten uit wat het ongeveer kost en waar je op moet letten.
 • opslag-units
  20 sep.

  Je inboedel opslaan

  Ga je verhuizen of verbouwen en heb je tijdelijk ruimtegebrek, dan kun je je spullen tijdelijk elders opslaan. Welke mogelijkheden zijn er?
 • post bezorgen
  15 apr.

  Verhuisservice PostNL

  Wie verhuist heeft een hoop te regelen. Onder andere adreswijzigingen. Dan is het gemakkelijk als je post nog een tijdje wordt doorgestuurd. Hoe werkt deze service van PostNL en wat kost het?
 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van hypotheekadvies tot de beste verhuisdoos.