icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Verhuizen

Als je gaat verhuizen komt er veel op je af. Zo zijn er een heleboel praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Denk aan het aanpassen van je verzekeringen, maar ook internet- en energieaansluiting. We delen graag onze tips met je voor een zo ontspannen mogelijke verhuizing.
Else Meijer
Else Meijer

Expert Woning & Huishouden

overzicht - de verhuizing

Verhuizen: praktisch regelen

Begin op tijd met het doorgeven van je adreswijziging aan instanties. Het kan ook makkelijk zijn om je post een tijdje door te laten sturen met de verhuisservice van Post.nl.

Vaak kun je je energiecontract meeverhuizen. Maar check eerst of het niet slimmer is om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Voor een nieuwe waterleverancier kun je niet zelf kiezen. Wel is het belangrijk om ook hiervoor op tijd je adreswijziging door te sturen.

Wil je internetproblemen rondom de verhuizing voorkomen, lees dan ook onze tips over internetproviders en wifi in je nieuwe huis.

Verhuis je naar een andere plaats of wijk? Dan wil je wellicht een nieuwe huisarts, tandarts en vaste apotheek. Nieuwe zorgverleners mag je zelf uitkiezen, eventueel kan de zorgverzekeraar hierbij helpen.

Aanpassen verzekeringen

Stuur ook je verzekeraars tijdig een adreswijziging en check meteen of je je verzekeringen moet aanpassen. Denk aan je inboedel- en opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering maar ook aan je autoverzekering. Overstappen naar een andere verzekeraar kan bij een verhuizing ook voordelig uitpakken.

Verhuizen: zelf doen of laten doen

Verhuizen met een verhuizer is duurder, maar het kan je veel werk uit handen nemen. De prijzen tussen verhuizers verschillen vaak enorm. Overweeg je een verhuizer in te schakelen, vraag dan verschillende gespecificeerde offertes aan. Check ook of de verhuizer verzekerd is tegen schade. 

Goedkoper en vaak ook gezelliger is het om je inboedel zelf te verhuizen, met hulp van vrienden en familie. Je hebt dan nog wel een verhuisbus nodig en voldoende verhuisdozen. Hoe regel je dat slim?

Verhuiscoach

Nieuw huis? Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos. Meld je aan voor de online Verhuiscoach en ontvang per mail alle informatie voor je nieuwe huis.

Inschrijven

Kader Verhuiscoach

Nieuw & interessant

 • plastic-afval
  12 feb.

  Wel of geen plastic scheiden?

  De laatste tijd veel in het nieuws: plastic scheiden zou weinig zin hebben. Moeten we er dan nu mee stoppen?
 • storage-box
  Nieuws  |  23 jan.

  Inboedelopslagbedrijven niet transparant

  Opslagbedrijven verschillen in werkwijze en prijzen. Hoe ze werken staat vaak wel duidelijk op hun website, maar over de prijzen zijn ze een stuk geheimzinniger.
 • even-voorstellen

  Videoreeks: nieuw huis, nieuw avontuur

  Adil en Laura kochten hun eerste huis. Bij een nieuw huis moet er veel geregeld worden. Speciaal voor een videoreeks volgen wij hen in alle stappen. Van het afsluiten van de hypotheek, het regelen van verzekeringen tot de verhuizing. Kijk je mee?

 • verhuischecklist-deurposter

  Gratis verhuischecklist

  Ga je verhuizen en wil je zeker weten dat je niks vergeet? Met de ultieme checklist heb je alles op een rij.