! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wat kost een verhuizing?

De kosten van je verhuizing hangen af van de hoeveelheid spullen en de afstand tussen je oude en nieuwe huis. Reken snel uit wat het kost om je inboedel te laten verhuizen.

Mark Drabbe

Mark Drabbe , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:2 november 2020

Verhuizing 1

De prijzen van verhuisbedrijven lopen flink uiteen. Tussen de hoogste en laagste offerte zit gemiddeld €400. Dit blijkt uit onze berekeningen. Hiervoor vroegen we in verschillende situaties steeds 5 offertes op. Procentueel is het verschil tussen de duurste en goedkooste offerte 56,5%. Het loont dus om meerdere offertes aan te vragen

Tips voor een goedkope(re) verhuizing

Tijd is geld. Meerkosten ontstaan meestal door onverwachte gebeurtenissen op de verhuisdag. Die kosten de verhuizer meer tijd dan gedacht. Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen met deze tips: 

 • Pak zelf alvast zoveel mogelijk in.
 • Geef vooraf zoveel mogelijk bijzonderheden door aan de verhuizer. Bijvoorbeeld een afwijkende looproute van je voordeur naar de parkeerplek of de aanwezigheid van een (te) kleine lift
 • Plak stickers op je meubels met daarop de plek waar ze moeten staan in je nieuwe huis.
 • Verhuis indien mogelijk alvast kleine spullen. Kleine spullen verhuizen kost meer tijd dan grote spullen.
 • Zorg voor een ruime parkeerplek voor de verhuiswagen. Als hierdoor de straat is afgesloten voor doorgaand verkeer, dan is het verstandig (en in sommige gemeenten verplicht) een vergunning aan te vragen.
 • Een verhuislift huren kost geld, maar de verhuizing gaat hierdoor vele malen sneller.
 • Loop alle ruimtes nog eens door. Je zal niet de eerste die de kelder of schuur is vergeten leeg te halen.

Snel een indicatie

Met de tool hieronder heb je snel een indicatie van de kosten van jouw verhuizing. De berekening is gebaseerd op 50.000 verhuisoffertes en geeft in 75% van de gevallen een nauwkeurige richtprijs.

Je kunt hier geen rechten aan ontlenen. Bij 10% van de berekeningen valt de uiteindelijke prijs hoger uit. Bij 10% juist lager. In de overige 5% van de gevallen is de tool niet nauwkeurig genoeg. Dit is het geval bij afwijkende situaties, zoals een woonkamer die vol staat met dure kunstwerken.

Nieuw & interessant

 • Inboedel-opslagbedrijven
  1 mrt.

  Grote dekkingsverschillen bij 'self-storage'

  Niet alle gedupeerden van de nieuwjaarsbrand bij Shurgard in Zoetermeer blijken goed verzekerd te zijn voor de schade. Er zijn grote verschillen in vergoeding door inboedelverzekeraars bij tijdelijke opslag.
 • plastic-afval
  4 sep.

  Wel of geen plastic scheiden?

  Plastic afval scheiden. Wat gebeurt er eigenlijk met ingezameld plastic? We lichten dit toe en geven je tips hoe je plastic afval kunt scheiden.
 • goede-verhuisdoos
  1 mei.

  Verhuizen in coronatijd

  Het zijn lastige tijden, maar verhuisbedrijven mogen wel doorwerken. Hoe laat je een verhuizing zo veilig mogelijk verlopen?
 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.