icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Verhuizen: regel je energiecontract

In je nieuwe huis is meestal gewoon gas en elektriciteit. Toch moet je wel wat dingen regelen als je gaat verhuizen. Had je al een energieleverancier of juist nog niet?
evelien mansens

Evelien Mansens   Expert verhuizenBijgewerkt op:28 mei 2024

verhuizen

Energiecontract verhuizen?

Let op. Een verhuizing is geen reden om je energiecontract voor bepaalde tijd tijdens de looptijd te beëindigen. Zélfs niet als je van 2 huishoudens met elk 1 eigen leverancier naar 1 huishouden gaat. Bij sommige energieleveranciers kan dit wel als je toevallig allebei bij dezelfde leverancier een contract hebt. 

Bij veel leveranciers kun je je contract tijdelijk op 2 adressen gebruiken. Bijvoorbeeld als er nog een overgangsperiode is door een verbouwing. Neem hiervoor contact op met je leverancier. 

Energiecontract tussentijds beëindigen

Een contract voor bepaalde tijd kun je niet zomaar tijdens de looptijd beëindigen. Dan betaal je een boete. Heb je na 1 juni 2023 een nieuw energiecontract afgesloten en zeg je het lopende contract tussentijds op? Dan betaal je voor het verlies dat de leverancier hierdoor lijdt. Die schat hoeveel energie je nog zou verbruiken tot het einde van het contract.

Voor die hoeveelheid elektriciteit en gas betaal je een bedrag. Dat bedrag is het verschil tussen de tarieven van het opgezegde contract en de tarieven van dezelfde leverancier op het moment van opzeggen. 

Overstappen vanwege zonnepanelen

Je zonnepanelen kunnen ook een reden zijn voor het overstappen naar een andere energieleverancier. Want sommige leveranciers betalen meer voor stroom die je zelf hebt opgewekt.

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • Gereedschap huren bouwmarkt 1200x800
  5 mrt.

  Gereedschap huren

  Bouwmarkten en andere bedrijven verhuren gereedschap. Wij zochten uit wat het ongeveer kost en waar je op moet letten.
 • Inboedel-opslagbedrijven
  15 feb.

  Inboedelverzekering bij tijdelijke opslag

  Heb je spullen in tijdelijke opslag? Dan zijn er grote verschillen in hoeveel geld je inboedelverzekeraar je bij schade terugbetaalt.
 • opslag-units
  17 nov.

  Je inboedel opslaan

  Ga je verhuizen of verbouwen en heb je tijdelijk ruimtegebrek, dan kun je je spullen tijdelijk elders opslaan. Welke mogelijkheden zijn er?