icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Keukenweegschalen

Met een goede keukenweegschaal weeg je ingrediënten af tot op de gram. Bekijk de testresultaten en ontdek welke keukenweegschalen het beste zijn.

Kies de beste keukenweegschaal voor jou

Bekijk de beste
predicaatjes-nieuwe header dossierhomepages

Highlights uit de test

 1. Prijs zegt niet alles
  De meeste keukenweegschalen in deze test kunnen aardig nauwkeurig wegen. We testten keukenweegschalen van een paar euro tot €25. De duurdere weegschalen zijn niet altijd de modellen die het meest precies zijn, of constant wegen.
   
 2. Duidelijk af te lezen
  Als je aan het koken of bakken bent, is het fijn als je cijfers op het scherm duidelijk kunt lezen. Ook als er een kom op staat. Bij sommige weegschalen moet je daar aardig wat moeite voor doen als je er niet direct boven staat.
   
 3. Betrouwbaar meetresultaat
  Met geijkte gewichten meten we hoe nauwkeurig en constant de keukenweegschalen zijn. Want je wilt natuurlijk dat 500 gram altijd 500 gram is. Helaas is dat niet altijd zo.
Openingsbeeld Rapidtest keukenweegschalen 1200x800

Hoe wij keukenweegschalen testen

 • grammetje-meer-etc-Keukenweegschaal
 • We hebben 14 keukenweegschalen getest die het meest worden verkocht en verkrijgbaar zijn in grote winkelketens of webshops.

  Nauwkeurigheid is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van deze test. We meten hoe nauwkeurig de keukenweegschalen afwegen. Dat doen we met geijkte gewichten van 1 tot 2000 gram. Daarbij beoordelen we op de hoeveelheid afwijkingen en op hoe constant de metingen zijn. Verder doen we metingen op een onstabiel oppervlak en een lichte helling.

  We testen het gebruiksgemak. Daarbij testen we de afleesbaarheid van het scherm. We kijken ook of de knoppen makkelijk te bedienen zijn en of ze goed en snel reageren. En we kijken of je de weegschalen makkelijk kunt schoonmaken en hoe makkelijk je de batterijen kunt vervangen.

  We beoordelen de constructie. Daarbij kijken we of de weegschaal stevig en stabiel op zijn pootjes staat. En of er geen onderdelen op zitten die makkelijk kapot gaan of beschadigen.

  Lees meer over:
  Beste uit de Test en Beste Koop