icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste keukenweegschaal

Test
|
Kokkerellen en bakken gaan het beste als je de ingrediënten afweegt met een keukenweegschaal. We hebben er 14 getest. Welke is de beste?
Christiaan Doolaard

Christiaan Doolaard   Expert keukenweegschalenGepubliceerd op:29 februari 2024

Openingsbeeld Rapidtest keukenweegschalen 1200x800

Alle keukenweegschalen in de test:

Laatste update: 29 februari 2024

Wij zijn er bijna..

 1. 1
  Prijs zegt niet alles

  De meeste keukenweegschalen in deze test kunnen aardig nauwkeurig wegen. We testten keukenweegschalen van een paar euro tot €25. De duurdere weegschalen zijn niet altijd de modellen die het meest precies zijn, of constant wegen.

 2. 2
  Duidelijk af te lezen

  Als je aan het koken of bakken bent, is het fijn als je cijfers op het scherm duidelijk kunt lezen. Ook als er een kom op staat. Bij sommige weegschalen moet je daar aardig wat moeite voor doen als je er niet direct boven staat. 

 3. 3
  Betrouwbaar meetresultaat

  Met geijkte gewichten meten we hoe nauwkeurig en constant de keukenweegschalen zijn. Want je wilt natuurlijk dat 500 gram altijd 500 gram is. Helaas is dat niet altijd zo.

Hoe wij keukenweegschalen testen

We testten 14 keukenwaagschalen die veel worden verkocht. Ze zijn te koop bij grote winkelketens of online verkooppunten. We testen ze op:

 • Wegen
  Dit is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van deze test. Met geijkte gewichten van 1 gram tot en met 2 kg meten we hoe nauwkeurig de keukenweegschalen wegen. Dit herhalen we meerdere keren op verschillende momenten om te testen of ze ook constant zijn in de resultaten. Want je wilt natuurlijk dat 500 gram altijd 500 gram is. 
 • Gebruiksgemak
 • Constructie

Conclusie

Een klassieke analoge keukenweegschaal staat mooi op je aanrecht. Maar wil je echt op de gram afwegen? Dan heb je een digitale keukenweegschaal nodig. Toch 'zien' veel weegschalen met moeite verschillen van 1 gram. Maar er zijn er een paar die dat wel kunnen. De (...) is het meest nauwkeurig en daarmee Beste uit de Test.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue