icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Combimagnetrons

Wij testen inbouwmagnetrons en vrijstaande magnetrons. Welke combimagnetrons komen als beste uit de test? Bekijk de testresultaten.

Kies de beste combimagnetron voor jou

Bekijk de beste
predicaatjes-nieuwe header dossierhomepages

We hebben .... Combimagnetrons getest

Resultaten worden opgehaald...

Keuzehulp combimagnetron

Kies in een paar stappen de combimagnetron die het beste bij je past
Irene Joris, Expert Elektronica

Ben je lid?

Dan krijg je premium advies met testresultaten uit laboratorium-onderzoek.

Inloggen

Nieuw & interessant

 • bamboebekers
  Nieuws | 17 feb.

  Waarschuwing gifstof bamboe

  Heb jij bekers en schaaltjes in huis van bamboemelamine? Warm deze niet meer op in bijvoorbeeld de magnetron. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt dat dit kan leiden tot maagirritatie en maagzweren.
 • Banner reviewformulier-13

  Hoe bevalt je combimagnetron?

  Help anderen met een review over jouw combimagnetron.

 • Combimagnetron video hoe we testen video
  10 okt.

  Hoe wij combimagnetrons testen

  Wij testen regelmatig combimagnetrons. We testen hoe de apparaten ontdooien, opwarmen, grillen, maar ook het gebruiksgemak en de veiligheid.

Combimagnetron kopen: waar let je op?

Magnetrons zijn er in verschillende soorten en maten. Kies je een magnetron die alleen verwarmt? Of juist een combimagnetron die uitgerust is met zowel magnetron- als ovenfunctie? Je hebt ze zelfs met grill- en stoomfunctie.

Irene Joris Expert Woning & Huishouden
 1. 1

  Solo, combi of inbouw?

  Magnetron-General

  Gewone magnetron (solomagnetron)

  Een solomagnetron heeft alleen een magnetronfunctie. Hij kan dus alleen snel eten en drinken opwarmen en ontdooien. Iets duurdere solomagnetrons kunnen ook grillen. Er zijn vrijstaande en inbouwvarianten.

  Wij testen deze solomagnetrons niet.

  Magnetron-Vrijstaand

  Combimagnetron

  Een combimagnetron combineert de magnetronfunctie met een heteluchtfunctie. Op veruit de meeste combimagnetrons kun je de magnetron- en ovenfunctie los én in combinatie met elkaar gebruiken. Vaak hebben ze ook een grill.

  Bekijk de beste vrijstaande combimagnetrons

  Magnetron-Ingebouwd

  Inbouwmagnetron

  Een inbouwmagnetron neemt geen ruimte in op het aanrecht en geeft de keuken een strak uiterlijk. Daar betaal je voor, want inbouwmagnetrons zijn veel duurder dan vrijstaande. Houd bij het inbouwen wel rekening met ruimte voor ventilatie.

  Bekijk de beste inbouw combimagnetrons

  Inklappen
 2. 2

  Kies een combimagnetron met de juiste mogelijkheden

  Combimagnetrons hebben altijd een magnetron- en een ovenfunctie. De meeste modellen hebben ook een combi-functie en een grill. Luxere apparaten hebben zelfs een stoomfunctie.

  Welke mogelijkheden belangrijk zijn voor jou, hangt af van hoe je de combimagnetron wilt gebruiken:

  • Opwarmen: dit doet de magnetronfunctie. Combimagnetrons met een draaiplateau verwarmen het eten gelijkmatiger dan combimagnetrons zonder draaiplateau.
  • Ontdooien: dit doet de magnetronfunctie.
  • Bakken: dit doet de hetelucht- of ovenfunctie. Een ventilator verdeelt de hitte van het warmte-element gelijkmatig door de ovenruimte.
  • Opwarmen en bakken tegelijk: de combifunctie combineert de magnetron- en de ovenfunctie. Handig voor bijvoorbeeld diepvrieslasagne of een quiche.
  • Grillen: door het grill-element krijgt voedsel een bruin korstje. Dit kun je meestal ook in combinatie met de magnetron- en de heteluchtfunctie gebruiken. Handig voor bijvoorbeeld het klaarmaken van een hele kip of groot stuk vlees.
  • Stomen: op luxe magnetrons zit soms een stoomfunctie. Handig voor het bereiden van bijvoorbeeld vis of rijst. 

  In onze vergelijker zie je welke mogelijkheden de geteste combimagnetrons hebben

  Video: kooptips (combi)magnetrons

  Inklappen
 3. 3

  Bepaal de juiste grootte

  Fabrikanten vermelden in liters hoeveel inhoud een combimagnetron heeft. Uit onze test blijkt dat een deel van die ruimte helemaal niet bruikbaar is, maar loze ruimte achter en boven de roosters en in onbereikbare hoekjes. 

  In onze test meten we de maximale bruikbare ruimte. Bij combimagnetrons met een draaiplateau houden we er rekening mee dat het plateau moet kunnen draaien. Wat blijkt? Bij vrijstaande modellen gaat gemiddeld 30% op aan loze ruimte! Bij inbouwmodellen zo'n 15%, omdat ze vaak geen draaiplateau hebben.

  Wil je zeker weten of je favoriete ovenschaal past? Neem dan mee naar de winkel of check in onze vergelijker wat de échte bruikbare inhoud is.

  Combimagnetron video hoe we testen
  Inklappen
 4. 4

  Handige opties

  Niet alleen de kook- en bakfuncties van een combimagnetron zijn belangrijk als je een keuze maakt. Let ook hierop:

  • Bij sommige combimagnetrons kun je het draaiplateau uitschakelen. Handig als je een grote schaal wilt gebruiken.
  • Is de draairichting van de deur geschikt voor de plek die je voor het apparaat in gedachten hebt? Soms kun je de draairichting aanpassen.
  • Met een kinderslot kan je kind de combimagnetron niet aanzetten en de deur niet openen.
  • Voor veel vrijstaande combimagnetrons zijn er houders te koop waarmee je de magnetron aan de muur kunt ophangen.
  • Staar je niet blind op het aantal automatische kookprogramma's. De meeste programma's gebruik je niet, en vaak haal je betere resultaten met je eigen instellingen. Bekijk onze tips om je magnetron slimmer te gebruiken.

  Tip: in onze vergelijker vind je bij elke combimagnetron de afmetingen, de inhoud, de aanwezigheid van een draaiplateau en nog meer specificaties. Ook te bekijken als je geen lid bent!

  Man magnetron
  Inklappen
 5. 5

  Keuzehulp combimagnetrons

  Benieuwd welke combimagnetron het beste bij je past? Geef in onze keuzehulp aan wat jouw wensen zijn en welke functies voor jou belangrijk zijn. In een paar stappen kies je zo de juiste combimagnetron.

  Help mij kiezen

  Inklappen

Hulp nodig of vragen?

Heb je een vraag of wil je een idee delen?  Ben je benieuwd naar ervaringen van anderen met hun combimagnetron? Je kunt het allemaal kwijt op het forum.

 

Bekijk het forum