icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Combimagnetrons

Laatste update van de test: 20 mei 2022

Wij testen inbouwmagnetrons en vrijstaande modellen. Welke combimagnetrons komen als beste uit de test? Bekijk de testresultaten.

Keuzehulp combimagnetron

Kies in een paar stappen de combimagnetron die het beste bij je past
Irene Joris, Expert Elektronica

Ben je lid?

Dan krijg je premium advies met testresultaten uit laboratorium-onderzoek.

Inloggen

Combimagnetron kopen: waar let je op?

Magnetrons zijn er in verschillende soorten en maten. Kies je een magnetron die alleen verwarmt? Of juist een combimagnetron die uitgerust is met zowel magnetron- als ovenfunctie? Je hebt ze zelfs met grill- en stoomfunctie.

Irene Joris Expert Woning & Huishouden
 1. 1

  Solo, combi of inbouw?

  Magnetron-General

  Gewone magnetron (solomagnetron)

  Een solomagnetron heeft alleen een magnetronfunctie. Hij kan dus alleen snel eten en drinken opwarmen en ontdooien. Iets duurdere solomagnetrons kunnen ook grillen.

  Wij testen deze solomagnetrons niet.

  Magnetron-Vrijstaand

  Combimagnetron

  Een combimagnetron combineert de magnetronfunctie met een heteluchtfunctie. Op veruit de meeste combimagnetrons kun je de magnetron- en ovenfunctie los én in combinatie met elkaar gebruiken. Vaak hebben ze ook een grill.

  Bekijk de beste combimagnetrons

  Magnetron-Ingebouwd

  Inbouwmagnetron

  Een inbouwmagnetron neemt geen ruimte in op het aanrecht en geeft de keuken een strak uiterlijk. Daar betaal je voor, want inbouwmagnetrons zijn veel duurder dan vrijstaande. Houd bij het inbouwen wel rekening met ruimte voor ventilatie.

  Lees meer over inbouw combimagnetrons

  Inklappen
 2. 2

  Kook- en bakfuncties van een combimagnetron

  Combimagnetrons hebben altijd een magnetron- en een ovenfunctie. De meeste modellen hebben ook een combi-functie en een grill. Luxere apparaten hebben zelfs een stoomfunctie.

  • Magnetronfunctie: hiermee warm je eten en drinken snel op. Je kunt er ook mee ontdooien.
  • Hetelucht- of ovenfunctie: een ventilator verdeelt de hitte van het warmte-element gelijk door de ovenruimte. Je gebruikt deze functie net als een oven, bijvoorbeeld om een cake te bakken.
  • Combinatiefunctie: deze combineert de magnetron- met de ovenfunctie. Zo kun je opwarmen en bakken tegelijk. Handig voor bijvoorbeeld een diepvrieslasagne of een quiche.
  • Grill: door het grill-element krijgt voedsel een bruin korstje. Bij combimagnetrons kun je deze stand meestal ook in combinatie met de magnetron- en de heteluchtfunctie gebruiken. Handig voor bijvoorbeeld het klaarmaken van een hele kip of groot stuk vlees.
  • Stoomfunctie: op luxe magnetrons zit soms een stoomfunctie. Handig voor het stomen van bijvoorbeeld vis of rijst. Maar ook zonder stoomfunctie kun je groente en aardappelen stomen. Wil je weten hoe? Check onze tips om te koken met je magnetron.

  Vergelijk alle geteste combinatiemagnetrons

  Man magnetron
  Inklappen
 3. 3

  Meer handige functies

  Niet alleen de kook- en bakfuncties van een combimagnetron zijn belangrijk als je een keuze maakt. Let ook hierop:

  • Kijk of de combimagnetron groot genoeg is. Uit onze test blijkt dat de bruikbare ruimte soms veel kleiner is dan wat er op de magnetron staat. Neem je grootste ovenschaal mee naar de winkel en kijk of hij past. Let er bij combimagnetrons met een draaiplateau op dat de schaal ook kan draaien. 
  • Bij sommige combimagnetrons kun je het draaiplateau uitschakelen. Handig als je een grote schaal wilt gebruiken.
  • Is de draairichting van de deur geschikt voor de plek die je voor het apparaat in gedachten hebt? Soms kun je de draairichting aanpassen.
  • Met een kinderslot kan je kind de combimagnetron niet aanzetten en de deur niet openen.
  • Voor veel vrijstaande combimagnetrons zijn er houders te koop waarmee je de magnetron aan de muur kunt ophangen.
  • Staar je niet blind op het aantal automatische kookprogramma's. De meeste programma's gebruik je niet, en vaak haal je betere resultaten met je eigen instellingen. Bekijk onze tips om je magnetron slimmer te gebruiken.

  Tip: in onze vergelijker vind je bij elke combimagnetron de afmetingen, de inhoud, de aanwezigheid van een draaiplateau en nog meer specificaties. Ook te bekijken als je geen lid bent!

  Video: kooptips (combi)magnetrons

  Inklappen
 4. 4

  Keuzehulp combimagnetrons

  Benieuwd welke combimagnetron het beste bij je past? Geef in onze keuzehulp aan wat jouw wensen zijn en welke functies voor jou belangrijk zijn. In een paar stappen kies je zo de juiste combimagnetron.

  Help mij kiezen

  Inklappen

Nieuw & interessant

 • bamboebekers
  Nieuws | 17 feb.

  Waarschuwing gifstof bamboe

  Heb jij bekers en schaaltjes in huis van bamboemelamine? Warm deze niet meer op in bijvoorbeeld de magnetron. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt dat dit kan leiden tot maagirritatie en maagzweren.
 • Philips-Airfryer-XXL-still video
  Eerste indruk | 5 sep.

  Philips Airfryer XXL

  In de nieuwste XXL Airfryer van Philips passen grote porties eten tegelijk, zoals 1400 gram diepvriesfrites en 1800 gram kippenboutjes.
 • video magnetrons-hoe wij testen video
  10 dec.

  Hoe wij combimagnetrons testen

  Wij testen regelmatig combimagnetrons. We testen hoe de apparaten ontdooien, opwarmen, grillen, maar ook het gebruiksgemak en de veiligheid.

Hulp nodig of vragen?

Wil je meer weten over een specifieke combimagnetron? Of over wat er wel en niet in de combimagnetron kan? Stel je vraag op het forum of deel zelf je kennis en ervaring.

 

Bekijk het forum