icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
koopadvies

Combimagnetron kopen: waar let je op?

Magnetrons zijn er in verschillende soorten en maten. Kies je een magnetron die alleen verwarmt? Of juist een combimagnetron die uitgerust is met zowel magnetron- als ovenfunctie? Je hebt ze zelfs met grill- en stoomfunctie.

1

Solo, combi of inbouw?

Magnetron-General

Gewone magnetron (solomagnetron)

Een solomagnetron heeft alleen een magnetronfunctie. Hij kan dus alleen snel eten en drinken opwarmen en ontdooien. Iets duurdere solomagnetrons kunnen ook grillen.

Wij testen deze solomagnetrons niet.

Magnetron-Vrijstaand

Combimagnetron

Een combimagnetron combineert de magnetronfunctie met een heteluchtfunctie. Op veruit de meeste combimagnetrons kun je de magnetron- en ovenfunctie los én in combinatie met elkaar gebruiken. Vaak hebben ze ook een grill.

Bekijk de beste combimagnetrons

Magnetron-Ingebouwd

Inbouwmagnetron

Een inbouwmagnetron neemt geen ruimte in op het aanrecht en geeft de keuken een strak uiterlijk. Daar betaal je voor, want inbouwmagnetrons zijn veel duurder dan vrijstaande. Houd bij het inbouwen wel rekening met ruimte voor ventilatie.

Lees meer over inbouw combimagnetrons

2

Kook- en bakfuncties van een combimagnetron

Combimagnetrons hebben altijd een magnetron- en een ovenfunctie. De meeste modellen hebben ook een combi-functie en een grill. Luxere apparaten hebben zelfs een stoomfunctie.

 • Magnetronfunctie: hiermee warm je eten en drinken snel op. Je kunt er ook mee ontdooien.
 • Hetelucht- of ovenfunctie: een ventilator verdeelt de hitte van het warmte-element gelijk door de ovenruimte. Je gebruikt deze functie net als een oven, bijvoorbeeld om een cake te bakken.
 • Combinatiefunctie: deze combineert de magnetron- met de ovenfunctie. Zo kun je opwarmen en bakken tegelijk. Handig voor bijvoorbeeld een diepvrieslasagne of een quiche.
 • Grill: door het grill-element krijgt voedsel een bruin korstje. Bij combimagnetrons kun je deze stand meestal ook in combinatie met de magnetron- en de heteluchtfunctie gebruiken. Handig voor bijvoorbeeld het klaarmaken van een hele kip of groot stuk vlees.
 • Stoomfunctie: op luxe magnetrons zit soms een stoomfunctie. Handig voor het stomen van bijvoorbeeld vis of rijst. Maar ook zonder stoomfunctie kun je groente en aardappelen stomen. Wil je weten hoe? Check onze tips om te koken met je magnetron.

Vergelijk alle geteste combinatiemagnetrons

Man magnetron

3

Meer handige functies

Niet alleen de kook- en bakfuncties van een combimagnetron zijn belangrijk als je een keuze maakt. Let ook hierop:

 • Kijk of de combimagnetron groot genoeg is. Uit onze test blijkt dat de bruikbare ruimte soms veel kleiner is dan wat er op de magnetron staat. Neem je grootste ovenschaal mee naar de winkel en kijk of hij past. Let er bij combimagnetrons met een draaiplateau op dat de schaal ook kan draaien. 
 • Bij sommige combimagnetrons kun je het draaiplateau uitschakelen. Handig als je een grote schaal wilt gebruiken.
 • Is de draairichting van de deur geschikt voor de plek die je voor het apparaat in gedachten hebt? Soms kun je de draairichting aanpassen.
 • Met een kinderslot kan je kind de combimagnetron niet aanzetten en de deur niet openen.
 • Voor veel vrijstaande combimagnetrons zijn er houders te koop waarmee je de magnetron aan de muur kunt ophangen.
 • Staar je niet blind op het aantal automatische kookprogramma's. De meeste programma's gebruik je niet, en vaak haal je betere resultaten met je eigen instellingen. Bekijk onze tips om je magnetron slimmer te gebruiken.

Tip: in onze vergelijker vind je bij elke combimagnetron de afmetingen, de inhoud, de aanwezigheid van een draaiplateau en nog meer specificaties. Ook te bekijken als je geen lid bent!

Video: kooptips (combi)magnetrons

4

Keuzehulp combimagnetrons

Benieuwd welke combimagnetron het beste bij je past? Geef in onze keuzehulp aan wat jouw wensen zijn en welke functies voor jou belangrijk zijn. In een paar stappen kies je zo de juiste combimagnetron.

Help mij kiezen

Test magnetrons

Hulp nodig of vragen?

Wil je meer weten over een specifieke combimagnetron? Of over wat er wel en niet in de combimagnetron kan? Stel je vraag op het forum of deel zelf je kennis en ervaring.

 

Bekijk het forum