icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Zorg en zorgverzekering

Hoe dien je een klacht in over een zorginstelling of zorgaanbieder? En wat zijn je rechten en plichten als het gaat om bijvoorbeeld je zorgverzekering of je medisch dossier? Lees wat je kunt doen.

Klachten


Wegwijzer bij klachten over de zorg

Als je een klacht hebt over de zorg, helpt het vaak al als je de klacht met de hulpverlener bespreekt. Maar in sommige gevallen is dat niet genoeg. Dan is het goed om te weten dat er meer mogelijkheden zijn. Onderstaand schema helpt je daarbij. 

Lees meer

Klacht over je zorgverzekeraar

Heb je een probleem met je zorgverzekeraar? Je bent het bijvoorbeeld niet eens met de hoogte van de vergoeding (of krijgt helemaal geen vergoeding) van bepaalde ziektekosten? Lees wat je rechten zijn en hoe je een klacht in kunt dienen. 

Lees meer

Klacht over het ziekenhuis

Heb je een klacht over een ziekenhuis of een medisch specialist binnen het ziekenhuis? Lees wat je rechten zijn en welke stappen je kunt nemen om je klacht opgelost te krijgen.

Lees meer

Klacht over een apotheek

Ben je niet tevreden over de gang van zaken bij je apotheek en kom je er samen niet uit? Dan zijn er verschillende stappen die je kunt ondernemen om een klacht in te dienen. We zetten alle stappen op een rijtje.

Lees meer

Klacht over je huisarts

Heb je een klacht over een huisarts en kom je er samen niet uit? Misschien biedt een geschilleninstantie of tuchtcollege uitkomst. Lees waar je als patiƫnt recht op hebt en hoe je een klacht kunt indienen.

Lees meer

Klacht over een zorginstelling

Heb je een klacht over een zorgaanbieder of zorginstelling? Bespreek je klacht eerst met de zorgaanbieder. Kom je er samen niet uit, dat kun je een klacht indienen bij de klachtenfunctionaris, en eventueel later bij de Geschillencommissie. 

Lees meer

Klacht over een verpleeghuis

Heb je een klacht over een verpleeghuis? Bijvoorbeeld over de kwaliteit van de zorg of behandeling van een arts? Bekijk hier welke mogelijkheden je hebt om een klacht in te dienen. 

Lees meer