icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Kledingstomers

Een goede kledingstomer verwijdert kreukels en geeft je kleding een opfrisser. We hebben er 20 voor je getest.

Kies de beste kledingstomer voor jou

Bekijk de beste
predicaatjes-nieuwe header dossierhomepages

Wat opvalt in de test kledingstomers

Glad resultaat
Sommige stomers halen nog best goed kreukels uit lichte stoffen. Maar zwaardere stoffen of katoen krijgen ze niet glad.

 

Levenduur
Door verkalking gaan sommige kledingstomers het na een tijdje slechter doen. Of ze gaan lekken. Daarom testen we of een stomer lang meegaat.

 

Krassen op de plaat
Met een krastest kijken we hoe snel er krassen op de plaat van de stomer komen. Bijvoorbeeld als je een knoop raakt. Niet alle stomers doen dit goed.

Openingsbeeld Rapidtest kledingstomers 1200x800

Hoe wij kledingstomers testen

 • openingsfoto-1200x800px
 • We hebben kledingstomers op 3 belangrijke punten getest: gladstomen, gebruiksgemak en levensduur. We geven advies op basis van onze uitgebreide test.

  We testen of de kledingstomers kleding goed gladstomen met lichte stof, zware stof en katoen. De stoffen worden flink gekreukt en dat doen we steeds op dezelfde manier.

  Gebruiksgemak beoordelen we op verschillende onderdelen. We kijken bijvoorbeeld naar de handleiding, instellingen, vullen, legen en opwarmen van de watertank, opbergen en brandrisico.

  In de levensduurtest doen we 5 jaar lang wekelijks stomen na. Elke 12 uur meten we de hoeveelheid stoom en de temperatuur en onderhouden we de apparaten als dit in de handleiding staat. We stoppen de test als er problemen onstaan. Bijvoorbeeld niet (goed) kunnen stomen, niet warm worden en lekken van het apparaat.

  Lees meer over:
  Beste uit de Test en Beste Koop