icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste kledingstomers

Test
|
Is strijken niet je favoriete klusje? Misschien is een kledingstomer dan iets voor jou. We hebben er 20 voor je getest. Goedkope kledingstomers doen het soms best goed, en duurdere juist minder goed.
Dennis Pronk_S

Dennis Pronk   Expert woning & huishoudenBijgewerkt op:2 april 2024

Openingsbeeld Rapidtest kledingstomers 1200x800

Alle kledingstomers in de test:

Laatste update: 2 april 2024

Wij zijn er bijna..

Wat opvalt in de test kledingstomers

 1. 1
  Glad resultaat

  Sommige stomers halen nog best goed kreukels uit lichte stoffen. Maar zwaardere stoffen of katoen krijgen ze niet glad.

 2. 2
  Levensduur

  Door verkalking gaan sommige kledingstomers het na een tijdje slechter doen. Of ze gaan lekken. Bekijk welke stomers lang meegaan.

 3. 3
  Krastest

  Met een krastest kijken we hoe snel er krassen op de plaat van de stomer komen. Bijvoorbeeld als je een knoop raakt. Niet alle stomers doen dit goed.

Hoe wij kledingstomers testen

Een onderzoeker kiest kledingstomers die populair zijn in grote winkelketens en webshops. Hieronder staan de belangrijkste punten waar we kledingstomers op testen.

 • Kreukels verwijderen
  In het lab testen we hoe goed een kledingstomer kreukels uit kleding haalt. We testen dit met lichte stof, katoen en zware spijkerstof. We kreuken alle stoffen op precies dezelfde manier. Zo kunnen we eerlijk vergelijken.

 • Levensduur

 • Gebruiksgemak

 • Krastest

Conclusie

Kreukels uit kleding halen gaat nog altijd het beste met een strijkbout. Maar voor steeds meer mensen is een kledingstomer goed genoeg. Je ontkreukt er snel kleding mee en geeft het gelijk een opfrisser.

Een kledingstomer kan ook interessant zijn 'voor erbij'. Bijvoorbeeld om snel kleding op te frissen voor een onverwacht afspraakje. Je kunt er ook gordijnen, vloerkleden, kussens en knuffels mee schoonmaken. Een kledingstomer heet ook wel ook wel een handstomer, stoomreiniger of stoomapparaat.

Wil je weten wat een goede stomer is die bij jou past? We hebben er 20 voor je getest. Goedkope kledingstomers doen het soms best goed, en duurdere juist minder goed. Bekijk de aanraders uit de test.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue