! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Energiecollectief

Samen nieuwe energie

088 – 66 99 088

ma - vr 09.00 tot 17.30

Wat is het Energiecollectief?

Het Energiecollectief is een overstapdienst voor energie. De dienst werkt als een veiling. Het doel is een goede deal voor zoveel mogelijk mensen. Want hoe meer mensen meedoen, hoe beter het aanbod. Energieleveranciers kunnen een lagere prijs bieden als veel mensen interesse hebben.

Energieleveranciers doen een bod voor een 1-jarig en 3-jarig contract. De leverancier met het laagste bod, wint de veiling. Per contract is er 1 winnaar. Hij mag dit contract aanbieden aan iedereen die zich heeft ingeschreven voor het Energiecollectief. En aan iedereen die zich nog voor de sluiting van het collectief aanmeldt.

Leveranciers bieden op basis van een totale jaarprijs. Het Energiecollectief werkt niet met een 'bodem- of minimumprijs' voor energieleveranciers. Het doel is om een zo groot mogelijke besparing voor consumenten te realiseren.

Hoe werkt het Energiecollectief?

Iedereen kan meedoen aan het Energiecollectief. Aan het einde van de inschrijfperiode organiseren we een veiling. De energieleverancier met het voordeligste energiecontract wint het collectief.

Na de veiling berekenen we hoeveel je kunt besparen. Je krijgt een e-mail om je te laten weten dat het aanbod bekend is. Je kunt het bespaarbedrag bekijken op jouw persoonlijke pagina. Vanaf dat moment kun je het contract aanvragen.

Om te berekenen hoeveel je kunt besparen, hebben we wel een paar gegevens nodig. Zoals je huidige energieleverancier en het jaarlijkse energieverbruik. Deze informatie vul je in bij het inschrijven.

Hulp nodig? Dan kun je op werkdagen van 9.00-17.30 uur bellen naar: 088 - 66 99 088. Of je stuurt een mailtje naar energiecollectief@consumentenbond.nl

Welke leveranciers doen mee aan het Energiecollectief?

Alleen leveranciers met een leveringsvergunning die voldoen aan onze beleidsregels mogen meedoen aan het Energiecollectief. De aanbieders krijgen een uitnodiging en mogen alleen contracten aanbieden met 100% wind- en zonnestroom. Met het Energiecollectief ben je dus altijd zeker van 100% groene stroom.

Welke regels gelden voor energieleveranciers?

Energieleveranciers die willen meedoen moeten financieel gezond zijn. Bij twijfel over de financiële gezondheid stellen we aanvullende eisen. Dan moet de moedermaatschappij bijvoorbeeld garant staan. Zo beschermen we consumenten tegen risico’s bij een faillissement.