icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
energievergelijker

Beperkt aanbod

Vanwege onrust op de energiemarkt is het aanbod in de energievergelijker beperkt. De vergelijker kan zelfs leeg zijn. We proberen nog een goed aanbod te krijgen voor het nieuwe Energiecollectief.
Schrijf je in

Energiecontract tussentijds beëindigen

Een contract voor bepaalde tijd kun je niet zonder kosten opzeggen. Je hebt namelijk zelf gekozen voor een contract met vaste energieprijzen.
Peter van der Wilt

Peter van der Wilt , Expert Energie Bijgewerkt op: 28 september 2020

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een maximum vastgesteld voor de hoogte van de boete. Een leverancier kan minder of geen boete geven, maar een hogere boete geven mag niet. 

Boetes voor tussentijds beeïndigen

Als je wilt opzeggen voordat het contract eigenlijk afloopt:

  • €50 per product voor een contract waarvan de rest van de looptijd minder is dan 1,5 jaar.
  • €75 per product voor een contract waarvan de rest van de looptijd ligt tussen de 1,5 en 2 jaar.
  • €100 per product voor een contract waarvan de rest van de looptijd ligt tussen de 2 en 2,5 jaar.
  • €125 per product waarvan de rest van de looptijd langer is dan 2,5 jaar.

Let op

De bedragen hierboven gelden per product. Dus zowel voor gas als voor elektriciteit. Zeg je beide producten eerder op, dan betaal je per product een boetebedrag.

De voorwaarde voor het kunnen heffen van een boete is dat de boeteregeling in de overeenkomst zelf is opgenomen of in de algemene voorwaarden.

Lees ook:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.