icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
energievergelijker

Beperkt aanbod

Vanwege onrust op de energiemarkt is het aanbod in de energievergelijker beperkt. De vergelijker kan zelfs leeg zijn. We proberen nog een goed aanbod te krijgen voor het nieuwe Energiecollectief.
Schrijf je in

Eindafrekening en jaarafrekening

Wanneer je overstapt of verhuist, ontvang je van de (oude) leverancier een eindafrekening. Als je niet overstapt of verhuist krijg je een jaarafrekening.
Peter van der Wilt

Peter van der Wilt , Expert Energie Bijgewerkt op: 16 mei 2022

Eindafrekening

De eindafrekening ontvang je als je overstapt of verhuist. De leverancier verrekent hierin je maandelijkse betaalde voorschotten met je daadwerkelijke verbruik. Deze rekening is op basis van de meterstanden die je doorgeeft (aan je nieuwe leverancier). Controleer de meterstanden dus goed voor je ze doorgeeft.

Jaarafrekening

Een jaarafrekening krijg je elk jaar rond dezelfde tijd. De eerste afrekening ontvang je ongeveer een jaar na de ingangsdatum van je contract. Op de jaarafrekening verrekent de leverancier bedragen die je maandelijks als voorschot hebt betaald met je echte verbruik.

Lees ook:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.