icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bekijk de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon

VluchtClaimService

Verbouwen en klussen

Heb je verbouwingsplannen voor je nieuwe huis? Of wil je een aantal klussen uitbesteden aan een vakman? Lees dan onze tips om een goede aannemer of klusjesman te vinden. En ontdek hoe je je verbouwplannen slim kunt financieren.
Else Meijer
Else Meijer

Expert Woning & Huishouden

overzicht - verbouwen en klussen

Een nieuwe keuken of badkamer kopen

Bedenk vooraf wat je wilt

Als je een keuken- of badkamershowroom instapt, kun je je laten overdonderen door de mogelijkheden. Heb je vooraf al een idee van je belangrijkste wensen en budget, dan kun je gerichter vergelijken.

Vraag om een offerte en onderhandel over de prijs

Onderhandelen over korting hoort er gewoon bij. Vraagt de verkoper naar je budget, geef dan een lager bedrag op dan wat je echt wilt betalen, dat geeft je ruimte. En dring aan op een gespecificeerde offerte. Alleen dan kun je verschillende aanbiedingen goed met elkaar vergelijken.

Laat je niet verleiden

Verkopers van keukens en badkamers zijn erin getraind om je snel je handtekening  te laten zetten onder een offerte. Blijf koel en neem de tijd om goed te vergelijken en te onderhandelen.

Meer tips bij de aankoop van een nieuwe keuken of badkamer

Een goede aannemer vinden

Heb je grotere klussen of verbouwplannen voor je nieuwe huis en wil je die uitbesteden? Een goede aannemer kan je veel werk uit handen nemen. Hij is verantwoordelijk voor het hele project en je hebt maar 1 aanspreekpunt. Je wilt dan wel de juiste aannemer vinden voor je klus.

Een goede klusjesman of schilder vinden

 • Wees kritisch als je afgaat op online referenties. Ervaringen van vrienden of bekenden kunnen je ook helpen bij het selecteren van vaklui.
 • Klusjesmannen en schilders die bij een branchevereniging zijn aangesloten kunnen meer zekerheid bieden.
 • Vraag minimaal 3 offertes aan die goed vergelijkbaar zijn. Let niet alleen op de prijsverschillen, maar ook op de voorgestelde werkwijze en materiaalkeuze.

Meer informatie om een goede klusjesman of schilder te vinden

Verbouwing betalen

Hoe je het beste de financiering van je verbouwplannen kunt aanpakken, hangt uiteraard af van je persoonlijke situatie. Heb je veel spaargeld achter de hand of ga je extra lenen? Dat laatste kun je bijvoorbeeld doen met een persoonlijke lening of een (aanvullende) hypotheek. Interessant kan het zijn om gebruik te maken van de regeling Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bij woningverbetering.

Nieuw & interessant

 • hypotheek-kosten
  Nieuws  |  22 aug.

  Onverklaarbaar hoge kosten bij hypotheekwijzigingen

  Hypotheekbanken jagen consumenten vaak onnodig op hoge kosten bij de aanpassing van hun hypotheek. Zij rekenen hoge kosten en verplichten consumenten om een hypotheekadviseur in te schakelen.
 • nieuw-huis-nieuws
  Nieuws  |  28 jul.

  Nieuwe dienst: Verhuizen met de Consumentenbond

  Consumenten die verhuizen naar een nieuwe koop- of huurwoning kunnen vanaf vandaag terecht op het 'Nieuw huis' platform van de Consumentenbond. Praktische informatie, een checklist en een e-mailservice helpen verhuizende consumenten op weg.
 • annuiteitenhypotheek
  Nieuws  |  20 jun.

  Iedereen wil een nieuw huis

  Vraag maar eens rond in je vriendenkring; het lijkt wel of iedereen is verhuisd, gaat verhuizen of wil verhuizen. Recente cijfers van het CBS bevestigen dit.
 • maak-het-veilig-voor-je-kinderen

  Huis en tuin inrichten

  Hoe wil je je nieuwe huis en tuin indelen? En hoe maak je je nieuwe huis veilig voor kleine kinderen? Met onze tips en checklists helpen we je graag op weg.