icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Professioneel getest!

De beste koelkast voor jou, door ons getest

Welke koelkast koelt en vriest het snelst, houdt het eten goed op temperatuur en is energiezuinig? Wij hebben het voor je uitgezocht, door meer dan 170 koelkasten grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben koelkasten voor je getest

Laatste update van de test: 23 december 2022
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke koelkast uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke koelkasten goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

Al lid? Log in en bekijk de test

3 highlights uit de test

We hebben koelkasten en koelvriescombinaties getest: met name vrijstaande modellen met een hoogte van 100 cm en groter. Hierbij letten we op de koelprestaties, het gebruiksgemak en natuurlijk het energieverbruik. Lees meer over hoe wij koelkasten testen.

 • Koelkast highlight 1 - koelen

  1. Stabiel koelen

  Hoe goed blijft het eten vers in de koelkast? Dat is de belangrijkste vraag. Wij testen de koelprestatie van alle modellen bij kamertemperatuur, in een heel koude en in een warme ruimte. Een aantal modellen heeft heel wat moeite om de temperatuur in de koelkast goed stabiel te houden.

 • Koelkast highlight 2 - geluid

  2. Hoeveel geluid maakt de koelkast?

  Als je bijvoorbeeld een open keuken hebt kan het best vervelend zijn als de koelkast veel geluid maakt. Sommige koelkasten maken constant geluid, andere slaan af en toe aan. Het ene hoeft niet beter te zijn dan het andere en verschilt heel erg per model. We testen alle modellen op het geluid en eventuele vibraties.

 • Koelkast highlight 3 - energielabel

  3. Energieverbruik en energielabel

  Een A+ of een A+++ label, dat zal wel niet zo veel uitmaken toch? Of wel? Een A+++ koelkast kan 2 keer zo zuinig zijn als een A+. Maar ook binnen een categorie kan het zo’n 20% uitmaken. Wij meten het energiegebruik van alle modellen in onze test. De zuinigste koelkasten scoren een 10, maar er zijn ook flinke onvoldoendes.

Nieuwsgierig naar de best geteste koelkast? En wil je alle geteste koelkasten vergelijken op de punten die jij belangrijk vindt?

 

Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van koelkasten en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste koelkast is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,- per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde

  Volledig & Vertrouwd

  9,- per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.