icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste koelkast voor jou, door ons getest

Welke koelkast koelt en vriest het snelst, houdt het eten goed op temperatuur en is energiezuinig? Wij hebben het voor je uitgezocht, door koelkasten grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben koelkasten voor je getest

Laatste update van de test: 25 juni 2024
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke koelkast uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke koelkasten goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We testen zowel koelkasten als koelvriescombinaties en zowel vrijstaande als inbouwmodellen. Hierbij beoordelen we hoe goed en snel de koelkast koelt en vriest, meten we het energieverbruik en checken we het gebruiksgemak. Lees meer over hoe wij koelkasten testen.

 • Koelkast highlight 1 - koelen

  1. Snel koelen en vriezen

  Hoe sneller een koelkast de etenswaren afkoelt en invriest, hoe beter. We meten in het koelgedeelte en in het vriesgedeelte hoe nauwkeurig de koelkast de ingestelde temperaturen haalt. En hoe snel dat gaat. Ook checken we of de koelkast de temperatuur goed stabiel houdt in een warme omgeving. Dat lukt niet elke koelkast.

 • Koelkast highlight 2 - geluid

  2. Hoe stil is de koelkast?

  Als je een open keuken hebt, kan het vervelend zijn als de koelkast veel geluid maakt. Sommige koelkasten maken constant geluid, andere slaan soms aan. En het soort geluid kan erg verschillen. Daarom testen we hoe stil elke koelkast is. En we beoordelen ook hoe vervelend het geluid is.

 • Koelkast highlight 3 - energielabel

  3. Energievreter of een zuinig model?

  Met een energiezuinige koelkast kun je flink besparen op je energiekosten. We meten van elke koelkast het energieverbruik. Dat zetten we af tegen het bruikbare volume van de koelkast. Zo kun je grote en kleine koelkasten goed met elkaar vergelijken op dit punt. Er zijn koelkasten met een 8 of hoger. Maar er zijn ook flinke onvoldoendes.

Nieuwsgierig naar de best geteste koelkast? En wil je alle geteste koelkasten vergelijken op de punten die jij belangrijk vindt?

Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van koelkasten en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes. Wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden